Nije svakom uspješno
13.7.2015. 11:10:58h
Izletnički brodari bilježe jednu od najtužnijih sezona
Brodari koji voze izletničke ture do Parka prirode Telaščica i Nacionalnog parka Kornati, ne mogu se pohvaliti uspješnom ovogodišnjom sezonom.
No Frills Excursions / flickr.com

Statistički podaci u turizmu govore kako je broj gostiju, kao i broj noćenja porastao u odnosu na lani, ali Ivica Zorić, predsjednik Udruge malih brodara Adria, naglašava kako je ovo jedna od najtužnijih sezona.

- Struktura gostiju je takva da su slabe platežne moći. Sada ima dosta  Čeha, Slovaka i Poljaka, Nijemci su rijetki. Doduše, kod Poljaka se u posljednje vrijeme primjećuje kako sebi mogu priuštiti više jer je to ipak  država koja je uspješno uspjela zaobići gospodarsku krizu, pa su ti gosti  ipak nešto bolji potrošači, tvrdi Zorić, dodajući kako je prošla sezona, iako kišovita, bila bolja nego ova, a ova će biti bolja nego što će biti buduća.

- Gostiju nema, manjka ljudi. Na srednji Jadran je i Bog zaboravio. Nije  to čudno jer se ovdje već godinama ništa nije napravilo, izuzev Falkensteinera i Punta Skale, nema sadržaja, smatra Zorić.

Cijene jednodnevnih izleta i od par stotina kuna prevelik su trošak za  turiste slabije platežne moći.

Zorić već dugi niz godina ima jednodnevne izletničke ture ispod Dugog otoka i do Parka prirode Telaščica, te ističe kako su gosti jako  oduševljeni kada prođu pokraj Dugog otoka, čak im je dojmljivija ta tura  nego Kornati.

Turističkom sezonom koja je tek započela oduševljeni su, čini se, tek  rijetki. Vidljivo je kako je gostiju ipak manje nego pijašnjih godina, kraće  ostaju, manje troše, a privatni iznajmljivači ističu kako im, konkretno  srpanj, nikad nije bio lošije popunjen. Statistički podaci kojima se vodeći  u turizmu razbacuju, govoreći o porastu broja gostiju i noćenja pokazat  će je li i koliko je ovogodišnji srpanj bio bolji ili lošiji u odnosu na lanjski.

Hoće li kolovoz donijeti bolju sliku hrvatskog turizma, ostaje za vidjeti

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved