Ministar Lorencin
28.8.2015. 5:49:17h
Dugoročni nam je cilj da hrvatski restorani uđu u crveni Michelinov vodič
Ministar turizma Darko Lorencin u Francuskoj je razgovarao s predstavnicima francuskih institucija i tvrtki o razvoju turizma u Hrvatskoj te o dosadašnjoj suradnji dviju zemalja i mogućim investicijama
PROPortoBay Hotels & Resorts / flickr.com

Ministar turizma Darko Lorencin u Francuskoj je razgovarao s predstavnicima francuskih institucija i tvrtki o razvoju turizma u Hrvatskoj te o dosadašnjoj suradnji dviju zemalja i mogućim investicijama.

Ministar se u gradu Cognacu susreo s gradonačelnikom Michelom Gourinchasom, s kojim je razgovarao o razvoju eno-gastro turizma te mogućnostima razvoja cjelogodišnjeg turizam temeljenog upravo, između ostalog, i na ovom turističkom proizvodu.

– Svakako da je naš dugoročan glavni cilj da hrvatski restorani uđu u crveni Michelinov vodič, na čemu nastavljamo raditi, međutim, brz, komplementaran i razmjerno znatno jednostavniji put ka međunarodnoj afirmaciji postojećih komparativnih prednosti hrvatske gourmet scene, je prije svega iskoristiti dobavljivost izvrsnih svježih namirnica koje imamo tijekom cijele godine, proizvodnju kvalitetnih i vrhunskih vina u svim hrvatskim regijama, te mogućnost kreiranja atraktivnih dnevnih ponuda, kao ključnog elementa gourmet proizvoda. Eno gastro turizam također je jedan od glavnih proizvoda koji su prepoznati u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine. To je proizvod čiji razvoj vidimo i na kontinentu i u priobalju te razvojem i financijskim podupiranjem vinskih cesta te kušaonica vina činimo atraktivnim proizvodom za turiste koji dolaze u Hrvatsku. U projektu Hrvatska 365 enogastronomija definirana je kao jedan od ključnih proizvoda na kojima hrvatski turizam može graditi budućnost, posebice u razdoblju pred i posezone. Programom Hrvatska 365 Gourmet predviđena su pravila i standardi rada PPS klubova za gastronomiju, pri čemu će rezultati biti vidljivi već u drugoj polovici ove godine – rekao je Lorencin.

Inače, turisti iz Francuske nalaze se na 11. mjestu po udjelu u noćenjima u ukupnom turističkom prometu u Hrvatskoj, s 860 tisuća ostvarenih noćenja u prvih sedam mjeseci ove godine, te 230 tisuća dolazaka. Udio u ukupnim turističkim noćenjima u Hrvatskoj je 2,13 posto, a broj dolazaka u ovoj godini povećan je za 3,4 posto, a broj noćenja 2 posto.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved