Novo Zvečevo
Papuk
3.12.2013. 7:23:21h
Izlet u nepoznati Papuk
I ove godine, po osmi puta Park prirode Papuk i Slavonski planinarski savez uz pokroviteljstvo Hrvatskog planinarskog saveza obilježavaju Međunarodni dan planina
Gpavic / flickr.com

I ove godine, po osmi puta Park prirode Papuk i Slavonski planinarski savez uz pokroviteljstvo Hrvatskog planinarskog saveza obilježavaju Međunarodni dan planina .
Izlet će se održati u nedjelju, 8. prosinca 2013. na području zapadnog Papuka u blizini lokaliteta Točak. Zanimljivost ovogodišnjeg četverosatnog izleta je u tome što planinarska trasa vodi uređenom konjičkom stazom (tzv. Gutmannov Reitweg) koja je bila značajno prometna prije 95-100 godina. Također posjetit će se i „Crna kuća", tajanstveni objekt u dolini potoka Brzaje.

Park prirode Papuk osigurava prigodni pečat, vodiče putem Stanice vodiča Slavonije Slavonskog planinarskog saveza i skromni domjenak. Mjesto okupljanja je Novo Zvečevo, a planirano vrijeme polaska oko 9:30 sati.

Ovogodišnja tema proslave je: „ Planine - ključ za održivu budućnost" te će stoga djelatnici PP Papuk održati kratko predavanje o planini Papuk.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved