Županja
Graničari stari
30.8.2015. 19:43:49h
Grad Županja postaje nezaobilazna postaja kontinentalnog turizma
Bogatim programom i nizom sadržaja Županja je proslavila Dan grada i svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe.
/ glas-slavonije.hr

U sklopu projekta „Lijepa naša Sava“, kojim se želi potaknuti svijest građana o važnosti povratka toj rijeci i iskorištavanja njezinih turističkih potencijala na temeljima održivosti, na savskoj šetnici održan je tradicionalni Savski sajam. Predstavljeni su tradicijski obrti, zanati i rukotvorine te specijaliteti savskoga kraja.

Mirko Bačić, direktor Turističke zajednice grada Županje, istaknuo je zadovoljstvo velikim brojem posjetitelja, što je po njemu dokaz raznolikih i zanimljivih turističkih sadržaja koje Županja nudi.
- Grad Županja već sedam godina surađuje s Coca-Colom na projektu “Lijepa naša Sava”, a ovogodišnji je sajam još jednom potvrdio koliko je ta suradnja uspješna. Osim u Županji, redovito predstavljamo tradicijske slavonske proizvode i na Savskome sajmu u Zagrebu. Jedan je od razloga i to što želimo ukazati na važnost i potencijal plovnoga puta rijeke. Županja se posljednjih nekoliko godina približava rijeci Savi i polako postaje nezaobilaznom postajom kontinentalnoga turizma u Hrvatskoj - izjavio je Bačić.
Gradonačelnik Davor Miličević zahvalio je Coca-Coli što je postala stalnim partnerom Gradu Županji i što pomaže u organiziranju tog tradicionalnog događanja.
- Pogotovo bih želio zahvaliti na tome što su nam pomogli prošle godine kad je Županji zbog poplava to bilo najpotrebnije. Podrška nam mnogo znači i nadam se da će se suradnja nastaviti još dugi niz godina - rekao je Miličević.
Slavica Tomić, voditeljica odnosa sa zajednicom u ime Coca-Cole HBC Hrvatska, istaknula je kako od 2008. do danas Savski sajam koji se organizira u četiri grada uz rijeku Savu okupio više od 150 izlagača te više od stotinu tisuća posjetitelja.
- Veliko zanimanje građana za povratak rijeci Savi potiče nas na planiranje daljnjih aktivnosti kojima nastojimo potaknuti razvoj kontinentalnoga turizma i neiskorištenih gospodarskih potencijala uz rijeku Savu - zaključila je.
Posjetitelji ovogodišnjega Savskoga sajma u Županji mogli su uživati u vrhunskoj ponudi tradicijskih slavonskih specijaliteta, a na brojnim štandovima mogli su se kupiti tradicijski slavonski suveniri poput zlatoveza, domaćih prehrambenih proizvoda te ručno oslikanih radova. Oko tri tisuće gostiju na Savskome sajmu večer je završilo uz koncert splitskog TBF-a i spektakularni vatromet koji je obasjao nebo nad Županjom.

Piše: M.Lešić Omerović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved