Još ranije
2.9.2015. 12:23:01h
Plitvička jezera ugostila milijuntog posjetitelja
Prema dosadašnjim podacima, do 31. srpnja ove godine u parku je bilo preko 699.000 posjetitelja što je 16% više nego u istom razdoblju lani,a milijunti posjetitelj dočekan je 18 dana ranije.
Shadowgate / flickr.com

„Milijunti posjetitelj kojega smo danas dočekali u Nacionalnom parku Plitvička jezera, 20-ak dana prije nego lani, pokazatelj je kako naša zaštićena područja mogu značajno doprinositi turizmu i razvoju lokalnih sredina i regija u kojima se nalaze. Park je lani posjetilo 1,2 milijuna gostiju, a ove godine bilježi se rast posjetitelja i to za čak 53,7% u predsezoni. Ima mjesta za sve koji žele doći i uživati u prirodi a na nama je da omogućimo infrastrukturu i ponudu koja će dovesti u ravnotežu interes posjetitelja i zaštitu prirode. Zato su bitna ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu, širenje sadržaja i ponude, posebno u rubnim dijelovima parka“ – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Ministar Zmajlović i ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Natalija Božičević danas su u parku dočekali milijuntog posjetitelja ove godine. Ulaznice kojom su postali milijunti posjetitelji zajedno su kupili Edward Glansford i Jamie Wilford. Ovo dvoje mladih turista iz Yorkshirea u Velikoj Britaniji mjesec dana putuje Europom, od čega tjedan dana Hrvatskom.

U 2014. godini park je ukupno posjetilo 1.184.449 posjetitelja, a milijunti posjetitelj dočekan je 20. rujna.

Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved