Zadar
Dobri rezultati
1.1.2016. 10:11:51h
Zadarsko zaleđe puno turista i tijekom zimskih mjeseci
Autobusi im gotovo svakodnevno dovoze strane turiste, koji blagdane provode u hotelima na obali
Ruben Holthuijsen / flickr.com

Dobar primjer kako se u praksi provodi projekt Hrvatske turističke zajednice Hrvatska 365, je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Butić u Briševu pokraj Zadra. Autobusi im gotovo svakodnevno dovoze strane turiste, koji blagdane provode u hotelima na obali, javlja Radio Zadar.

Dok se u Zadru u prosincu turisti mogu nabrojati na prste, samo desetak kilometara od grada, u Briševu kao da je srce turističke sezone. Desetak turističkih autobusa tijekom prosinca svratit će sa stranim gostima kod Butića na okrjepu. S ostalim članovima obitelji dočekuje ih Ante.
Kaže, recept za uspjeh je gostoljubivost i dobra “spiza”.
“Sve su naši proizvodi od crnoga vina, što su napravile dvije profesorice, do pršuta i sira, pršut i sir su isto naši proizvodi, koji sazrijevaju u našim podrumima, kako su to radili naši stari”, kaže Ante Butić.
Austrijanci su oduševljeni hranom i ambijentom.
“Jako dobro. Sir je jedinstvenoga okusa. Nije jako tvrd, kako sam očekivala”, govori Johanna Gerbautz iz Austrije.
Heide dobro poznaje našu gastronomiju. Njoj su domaćini priredili iznenađenje jer je tisućita gošća njihova OPG-a.
“Bila sam više puta u Hrvatskoj, no uglavnom na jedrenjacima. Sad sam upoznala i selo”, kaže Heide Fuchsmayer.
A na selo se nakon završenog studija ekonomije vratio i Ante. Iako mu to pomaže u pripremi projekata, životno iskustvo smatra važnijim.
“Ali uvijek više ono donosi što sam s bakom išao u šumu čuvati ovce i da znam kako se proizvodi pršut i sir i sve ostalo, nego fakultet, jer tamo učite jedno, a praksa je drugo”, objašnjava Ante Butić.
Upravo u Briševu praksa potvrđuje da je turizam moguć i usred zime. To će mjesto turisti pamtiti i po delicijama koje će ponijeti kući.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved