Vukovar
Prvi u Hrvatskoj
28.11.2016. 8:03:47h
Vukovar uveo mobilni gradski vodič Oroundo
Grad Vukovar uložio je znatne napore i sredstva u turističku promidžbu grada Vukovara, pa je u proteklo vrijeme uvedena aplikacije “Vukovar na dlanu”, a u suradnji s TZ-om Vukovar izrađene su i nove brošure o gradu Vukovaru. Novina je Oroundo mobilni vodič kroz grad
/ glas-slavonije.hr

Grad Vukovar pokrenuo je besplatnu aplikaciju koja predstavlja mobilni vodič kroz grad Vukovar, čime je Vukovar prvi u Hrvatskoj koji je implementirao takvu tehnologiju u svoj grad.

U gradskoj vijećnici mobilnu aplikaciju predstavili su pročelnica gradskog Odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić, voditelj projekta za tvrtku Oroundo Darko Bilandžić i direktorica TZ Vukovar Jasna Babić.
– Grad Vukovar uložio je znatne napore i sredstva u turističku promidžbu grada Vukovara, pa je u proteklo vrijeme uvedena aplikacije “Vukovar na dlanu”, a u suradnji s TZ-om Vukovar izrađene su i nove brošure o gradu Vukovaru. Novina je Oroundo mobilni vodič kroz grad – rekla je pročelnica Sekulić.
Darko Bilandžić, voditelj marketinga Muzeja Vučedolske kulture i ujedno voditelj projekta za tvrtku Oroundo, kazao je da se nakon uvođenja moderne beacon tehnologije za Muzej Vučedolske kulture i potom pozitivnih reakcija rodila ideja da se slično izradi i za grad Vukovar. Bilandžić je pojasnio kako je beacon tehnologija trenutačno najmodernija vrsta kulturne turističke promidžbe, a Vukovar će tom aplikacijom postati zanimljiviji i interaktivniji kada se kroz njega bude šetalo.
Aplikacija sadržava tekstualni i audio dio te GPS lokaciju tako da se korisnik može upoznati s objektom ili lokacijom, a funkcionira tako da se na atrakcije u gradu pričvrsti beacon odašiljač koji korisniku aplikacije, kada se nalazi u njegovoj blizini, automatski pruža informacije, i na engleskom jeziku, o objektu ili mjestu na kojem se trenutačno nalazi. Odašiljač je postavljen na 23 mjesta.
Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Jasna Babić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Vukovar prvi grad u Hrvatskoj koji se svrstava u red Smart cityja te da njegovi posjetitelji uz aplikaciju mogu biti samostalniji u otkrivanju kulturnih, ali i memorijalnih centara na području grada Vukovara.

Beacon odašiljač je postavljen na 23 mjesta u Vukovaru

Dostupno od 1. prosinca
Aplikacija će za android i IOS uređaje biti dostupna od 1. prosinca, a za njezinu uporabu nakon instaliranja na pametni telefon potrebno je uplatiti četiri eura kako bi korisniku pristigao kod za korištenje aplikacijom.

Piše: Sanja Butigan

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved