Zadar
Advent u Zadru
1.12.2016. 4:50:13h
Bogata ponuda apartmanskog smještaja za vrijeme Adventa
Zadar je prošle godine počeo novi posezonski turistički trend u „strogo" zimskom periodu s organizacijom „Adventa u Zadru" i još od ranije spektaklom „Tuna, Sushi & Wine" festivala, a taj su trend sada prepoznali i prigrlili privatni iznajmljivači ili hotelski smještajni kapaciteti s atraktivnim aranžmanima.
Lovro Rumiha Follow / flickr.com

Doček Nove godine u Falkensteiner Hotel Clubu „Funimation Borik", blagdansko opuštanje u Hotelu i Spa „Iadera" s wellness aranžmanima ili novogodišnji program u hotelu „Pinija" - zajedno s bogatim programom „Adventa u Zadru" i dočeka Nove godine na otvorenom - samo je dio događajne i smještajne ponude u Zadru na koncu ove godine.

Ono što je posebnost, odnosi se na apartmansku smještajnu ponudu koja se zahvaljujući činjenici izbora Zadra za najbolju europsku destinaciju i nikad bogatijeg adventsko-novogodišnjeg zbivanja - pojavila po prvi put. I to s ne baš skromnim brojkama!

Prošle godine u sustavu smještaja kojega vodi Turistička zajednica Grada Zadra u vrijeme adventskih događanja nije bilo - pazi sad! - niti jedne smještajne jedinice u ponudi, dok je ove godine više od 50 apartmana s vrhunskim smještajem uključeno u ponudu gradskog TZ-a preko njihove internetske stranice Zadar Travel.

Također, nagrađena mobilna aplikacija Zadar Travel app zabilježila je do kraja studenog više od 10 tisuća skidanja za iOS i Android aplikaciju ograničenog dometa - koja u najširem krugu obuhvaća privatni smještaj u Zadru, Petrčanima i Kožinu te naseljima, mjestima i otocima Ist, Veli Iž, Mali Iž, Molat, Olib, Brgulje, Premuda, Zapuntel, Rava i Crno - što je s obzirom na „sažimanje" od gotovo 15% ukupnog stanovništva zaista nevjerojatan podatak.

Prvi put, upravo u slavljeničkoj godini za zadarski turizam s rekordnim brojkama noćenja te uoči adventsko-novogodišnjih zbivanja, Zadar ima smještajnu turističku ponudu u periodu koji je iznajmljivačima dosad bio - nezanimljiv, zaobilazan ili neprepoznatljiv u turističkom smislu. Drukčije kazano: ključ je s posljednjim danima rujna uglavnom bio u vratima apartmana.

Zadar je prošle godine počeo novi posezonski turistički trend u „strogo" zimskom periodu s organizacijom „Adventa u Zadru" i još od ranije spektaklom „Tuna, Sushi & Wine" festivala, a taj su trend sada prepoznali i prigrlili privatni iznajmljivači ili hotelski smještajni kapaciteti s atraktivnim aranžmanima. I dok privatni iznajmljivači smještaja uglavnom nude intimnije ozračje smještaja pozivajući se, dakako, na sadržaj manifestacije „Advent u Zadru" sa svakodnevnim programima manjih i većih sajmova, atraktivnog klizališta, „Đira po gradu" ili samih adventskih zbivanja, ekskluzivniji hotelski smještaj, logično, računa na goste željne novogodišnje ekstravagancije.

Veliki uspjeh mobilne aplikacije Zadar Travel App

Mobilna aplikacija Zadar Travel app zadarske Turističke zajednice predstavljena je prošle godine i od tada je u mobilnoj verziji iOS skinuta u 3,2 tisuća navrata, dok je za Android bilo oko 7 tisuća skidanja. Ukupno: više od 10 tisuća u godinu dana za područje na kojemu obitava oko 75 tisuća ljudi!

Evo i objašnjenja ovog mobilnog fenomena: na aplikaciji koja je kao turistička inovacija osvojila drugu nagradu na Danima hrvatskog turizma, nalaze se svi objekti privatnog smještaja koji se lako mogu istraživati do „dlake u jajetu". Odnosno, mogu se dobiti svi mogući podaci o objektu s fotogalerijom, ili broj trenutno dostupnih ležajeva te kontakti iznajmljivača. Drugo; svi podaci koje sadrži aplikacija Zadar Travel app nalaze se i na web stranici Turističke zajednice Grada Zadra, i ne manje važno - kako je cijela priča oko mobilne aplikacije uglavnom vezana uz takozvane last minute aranžmane, iznajmljivači ubacuju podatke s fotografijama i podacima koji se anuliraju nakon trećeg dana. Time se osigurava ažurnost i aktualnost svih podataka i ponude što je posebno bitno kako u samom srcu sezone kada je slobodni smještaj teško pronaći, tako i u zimskom periodu kada je smještaja znatno manje.

I treće; s mobilnom aplikacijom Zadar Travel app zadarski TZ nije samo korisnicima osigurao besplatnu i najjednostavniju pretragu privatnog smještaja te posrednički medij bez provizije, već je uhvatio korak s novim i intuitivnim gibanjima u turizmu. On-line bukiranje koje je svojedobno kao inovaciju standardizirao www.booking.com već je stvar prošlosti, a novost je izravan kontakt gosta i stanodavca.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved