Višnjan
2016
9.1.2017. 16:50:57h
Rekordna godina višnjanskog turizma
Do konca 2016. godine višnjanska Turistička zajednica zabilježila je 72.504 noćenja i 7.035 dolazaka, izvijestila je Skupštinu ZT općine Višnjan
Miroslav Vajdic / flickr.com

Turistička zajednica općine Višnjan zabilježila je lani rekordan porast noćenja od čak 52 posto i čak 33 posto dolazaka više u odnosu na prethodnu turističku godinu. Do konca 2016. godine višnjanska Turistička zajednica zabilježila je 72.504 noćenja i 7.035 dolazaka, izvijestila je Skupštinu ZT općine Višnjan njena direktorica mr. sc. Romina Sinosich. Ovakvi rezultati, istakla je, definitivno su rezultat ovogodišnjeg uvođenja sustava e-visitor, ali i uspostave kvalitetne koordinacije i suradnje Turističke zajednice s općinskom upravom.

Sinosich je članove Skupštine upoznala sa planom i programom rada Turističke zajednice Općine Višnjan za 2017. godinu, naglasivši daljnju valorizaciju tradicionalnih manifestacija ali i uvođenje noviteta u turističkoj godini, koji vode k diversifikaciji i  prepoznatljivosti područja Općine. Posebno je istakla realizaciju i objavu prvih službenih Internet stranica Turističke zajednice Općine Višnjan te konstantnu i sve kvalitetniju suradnju javno- privatnog partnerstva između Turističke zajednice i lokalnih proizvođača autohtonih proizvoda, budući da je prepoznatljivost domaćih proizvoda jedna od okosnica turističke ponude i rada Turističke zajednice. Između ostaloga istakla je odličnu suradnju TZ s medijima, lokalnim ali i inozemnim, što u svakom smislu, kaže, predstavlja, promociju Višnjanštine i specifičnosti ponude ovog kraja. Osvrnula se i na suradnju sa Zvjezdarnicom Višnjan, koja se, prema zajedničkim željama i planovima s vremenom sve kvalitetnije razvija. Zaključno su članovi Skupštine prihvatili Plan i program rada Turističke zajednice Općine Višnjan za 2017. godinu u koji se nastavlja na dosadašnje aktivnosti s ambicijama da Višnjan, ali i cijelo područje općine Višnjan postanu zanimljiva, kvalitetna, a time i poželjna turistička destinacija.

Piše: M. RIMANIĆ

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved