Đakovo
USPJEŠNA TURISTIČKA GODINA
9.1.2017. 17:02:33h
Postovi o Đakovu privukli pozornost više od milijun osoba
Uz provođenje redovnih aktivnosti vezanih uz turizam grada, 2016. godina u turističkom smislu obilježena je brojnim posebnim događajima, obljetnicama, nagradama i zastupljenosti grada Đakova u svjetskim medijima.
János Korom Dr. / flickr.com

U netom završenoj 2016. godini, Turistička zajednica Đakova ima velikog razloga za zadovoljstvo. Uz povećanje broja noćenja, posebice stranih turista u srcu Slavonije, cijela godina bila je protkana događanjima koja su privukla pozornost svjetskih medija, a nanizale su se i brojne nagrade. Impresivne brojke s nama je podijelila direktorica TZ Đakova Marija Burek.

- Uz provođenje redovnih aktivnosti vezanih uz turizam grada, 2016. godina u turističkom smislu obilježena je brojnim posebnim događajima, obljetnicama, nagradama i zastupljenosti grada Đakova u svjetskim medijima. Najvažniji događaj u početku godine jest posjet vojvotkinje od Cornwalla, Camille, gradu Đakovu i Državnoj ergeli Lipicanaca. Uz promociju na vlastitim web-stranicama i društvenim mrežama TZ Đakova, u Hrvatskoj turističkoj zajednici prepoznala je važnog partnera u promociji u povodu dolaska britanske kraljevske obitelji te je u suradnji s HTZ-om surađivala na objavi članaka na društvenim mrežama HTZ-a - kaže Burek, otkrivajući brojke koje svjedoče o velikom interesu za događanja u Đakovu.
- Prema podacima HTZ-a na društvenim mrežama postove na temu Đakovo, Ergela vidjelo je više od milijun osoba te je ostvareno više od 350 podjela. Svi članci vezani uz ovaj događaj išli su na 13 tržišta po jezicima. Ostvarena je značajna promocija grada na inozemnom tržištu - kaže Burek, koja je podsjetila i na događanja u protekloj godini.
- Kada je riječ o važnim obljetnicama u 2016. godini ističemo održavanje 50. Đakovačkih vezova, 510. godina osnutka ergele Đakovo i 210. godina uzgoja konja lipicanske pasmine, te obilježavanje 300 godina vinogradarske i vinarske tradicije nadbiskupije. Krajem godine stiže važna nagrada - Grad Đakovo, kao instituciju i glavnog organizatora manifestacije Đakovački vezovi te sve subjekte uključene u organizaciju manifestacije, a to je Godišnja turistička nagrada “Anton Štifanić” za 50. Đakovačke vezove, za izniman doprinos u razvoju turizma RH. Ovoj nagradi je prethodilo i uvrštavanje Đakovačkih vezova u TOP događaj RH od strane Hrvatske turističke zajednice, ističe Burek.
U 2016. godini, prema podacima sustava eVisitor, ostvareno je na području Đakova tri posto više noćenja u odnosu na 2015. godinu.
- U obzir treba uzeti činjenicu da je ovo nulta godina primjene sustava eVisitor te da su se podaci uspoređivali s prijašnjim sustavom – Intranetom. Prema usporedbi noćenja stranih turista u 2016. u odnosu na 2015., povećana su za 24 posto - kaže Burek.

Piše: M.Muškić

Što kažu svjetski mediji
Kada je riječ o zastupljenosti turizma Đakova u svjetskim medijima u 2016. godini valja spomenuti neke: Proljetna promotivna kampanja HTZ-a “Say hello to someone you love, say hello to spring. Experience spring in Croatia” – PPS kampanja, tijekom ožujka za tržišta Njemačke, Velike Britanije, Italije, Austrije, Francuske, Švedske, Švicarske i Slovenije. Fokus promotivnih aktivnosti – pred i postsezona. Tu je i oglašavanje na digitalnim kanalima, društvenim mrežama i TV kanalima (ORF2, ATV, ATV2, PRO7, SAT1) te Eurosportu i Discoveryju, potom reportaže o Osječko-baranjskoj županiji na TV RAI 3 u dokumentarnom programu Geo & Geo. Snimanje televizijske emisije u Đakovu “Croatia’s Finest”, prvi hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snima na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker. Tu je i članak u britanskom Daily Telegraphu u kojem je Đakovo ubrojeno u 23 razloga zašto bi svatko trebao posjetiti Hrvatsku...

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved