Sigurniji turizam
11.4.2017. 6:31:16h
Milijun i pol kuna za sigurniji aktivan turizam u Hrvatskoj
Financijska potpora Ministarstva turizma HGSS-u od milijun i pol kuna namijenjena je unapređenju sigurnosti, zaštite i spašavanja turista na prostorima izvan gradova i javnih prometnica te za izradu i prijavu projekta razvoja pustolovnog turizma Tour de CroAtive.
Domagoj Skledar / croatialink.com

Ministar turizma Gari Capelli i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić potpisali su, u Skradu, Ugovor o sufinanciranju HGSS u ovoj godini.

"Hrvatska je sigurna turistička destinacija, a sigurnost je jedna od naših ključnih komparativnih prednosti. Prošle godine ostvareni su odlični turistički rezultati, a važan doprinos u tome imala je HGSS koja je naš vjeran partner već niz godina. Prema svim najava čeka nas odlična turistička 2017. godina tijekom koje, kao i svih godina do sada, želimo turistima osigurati siguran i kvalitetan boravak u našoj zemlji", istaknuo je ministar Cappelli i izrazio nadu da će gosti to osjetiti već za ove uskršnje blagdane.

Pročelnik Prizmić zahvalio je Ministarstvu turizma na podršci njihovom radu i projektima te ukratko predstavio projekt Tour de CroAtive, naglasivši pri tome važnost turizma na kontinentu koji će u budućnosti, prema njegovim riječima, biti motor razvoja. Posebnu pažnju pri tome imati će svakako pustolovni turizam koji HGSS planira razvijati putem tog projekta, a koji na području Gorskoga kotara ima najveće potencijale u Hrvatskoj. Aktivni turizam: "(...) u svijetu raste propulzivno 60 posto godišnje", naglasio je Prizmić.
Capelli se nada da će se ovih dana riješiti i pitanje redova na graničnim prijelazima: "...i da će za Uskrs turisti ipak dolaziti u daleko mirnijem tonu. Vlada je reagirala, vidjeli ste da je premijer svojom reakcijom doveo do toga da smo uspjeli praktički u 48 sati derogirati odluku."

Ministarstvo turizma financijski podržava rad HGSS-a od 2003. godine te je do danas ukupno dodijeljeno 13 milijuna kuna. Shvaćajući veliku važnost HGSS-a, ne samo u intervencijama, već i u prevenciji, informiranju te educiranju ljudi, HGSS-u se osim financijske pomoći pruža i logistička potpora u svim projektima i ciljevima.

Nakon potpisivanja, HGSS je u Zelenom viru izveo pokaznu vježbu spašavanja u kojoj je sudjelovao i ministar Cappelli.

U nastavku dana, ministar se sastao s direktorima turističkih zajednica u Primorsko-goranskoj županiji i lokalnim turističkim gospodarstvenicima koji su mu predstavili aktualne turističke projekte i planove razvoja turizma u 2017. godini. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved