Drniš
Krka
5.12.2013. 14:18:00h
Rubni dijelovi NP ‘Krka’ kao turističko odredište
Hoće li projekt grada Drniša “Razvoj turizma na rubnim područjima Nacionalnog parka Krka” dobiti zeleno svjetlo IPA III c, bit će poznato početkom iduće godine, za kad je najavljena njegova konačna ocjena.
Okulare / flickr.com

Hoće li projekt grada Drniša “Razvoj turizma na rubnim područjima Nacionalnog parka Krka” dobiti zeleno svjetlo IPA III c, bit će poznato početkom iduće godine, za kad je najavljena njegova konačna ocjena. Do sada je, naime, prošao prvu ocjenjivačku stepenicu evaluacijske komisije SAFU-a te se približio cilju kojim bi se europskim novcem, sa čak 80 posto investicije, sufinanciralo poticanje poduzetništva i novo zapošljavanje kroz razvoj turizma.

Ukupna je vrijednost projekta 680 tisuća eura, od čega bi Grad Drniš u svojem proračunu osigurao oko 20 posto vrijednosti investicije.

− Prva pozitivna ocjena projekta dobar je znak da u drniškoj gradskoj upravi i partnerskim institucijama imamo dovoljno stručnog potencijala za izradu kvalitetnih projekata po standardima i zahtjevima Europske unije − zadovoljan je Josip Begonja, drniški gradonačelnik.

Drnišani, inače, kane razvijati i promovirati turističku ponudu svoga kraja na izvornosti i atraktivnosti područja uz Nacionalni park “Krka”, uređenju kulturnih i rekreacijskih lokaliteta, te razvoju i podršci nositelja turističkih djelatnosti, poput obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Poznati su i detalji plana po kojima će se rekonstruirati stara mlinica na Čikoli i prilazni put do drniške Gradine. Ako se projekt prihvati, uredit će se i označiti 54 kilometra biciklističkih staza na području Miljevaca i Trbounja te će se za njih izraditi smartphone aplikacije, uredit će se i opremiti 40 lokacija u kanjonu Čikole za slobodno penjanje, istraživanje i konzerviranje, a za posjet turista pripremit će se i špilja Štrikinica u kanjonu Čikole.

Svakako valja dodati i uređenje 10 kilometara rute za kanjoning, na kojoj će biti i uređeni vidikovac, parkirališni prostor i šetnica nad donjim tokom Čikole. Partneri Grada Drniša u projektu su drniška Turistička zajednica, Regionalna razvojna agencija Šibensko-kninske županije, županijska Javna ustanova zaštićene prirodne vrijednosti te Gradski muzej Drniš.

Piše: Marina Jurković

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved