Jadran
6.12.2013. 7:56:30h
Jadransko more jedno je od najranjivijih područja Hrvatske
Moramo ulagati zajedničke napore kako bi donijeli konkretne mjere u cilju zaštite morskog okoliša i obalnog pojasa, naglasio je ministar
jojof / flickr.com

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović sudjelovao je na ministarskoj konferenciji održanoj u sklopu 18. sastanka ugovornih strana Barcelonske konvencije o zaštiti mora i obalnog pojasa Sredozemlja u Istanbulu u Turskoj. Na ovom sastanku sudjeluju predstavnici 21 države Sredozemlja i Europske unije čiji je zajednički cilj zaštita morskog okoliša i obalnog područja Sredozemlja.

- Jadransko more i obalno područje jedan su od najvrjednijih resursa, ali istovremeno i najranjivijih područja Hrvatske. Njegovo ekološko stanje je dobro, ali je suočeno s pritiscima vezanima za ljudske aktivnosti poput opasnosti od zagađenja mora zbog gustog pomorskog prometa i otpada, te s problemom devastacije obale divljom gradnjom i intenzivnim građevinskim pritiscima iz turizma. S istim problemima suočene su sve države na Sredozemlju i zato moramo ulagati zajedničke napore kako bi donijeli konkretne mjere u cilju zaštite morskog okoliša i obalnog pojasa - rekao je Zmajlović.

Piše: Bojan Arežina/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved