Može bolje?
13.12.2013. 8:41:12h
Hrvatska je 35. u turizmu, za sedam godina želi biti 20.
ZAGREB - Dr. Neven Ivandić i dr. Ivo Kunst iz Instituta za turizam u Ministarstvu su turizma predstavili Nacrt akcijskog plana podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma.
mlcastle / flickr.com

ZAGREB - Dr. Neven Ivandić i dr. Ivo Kunst iz Instituta za turizam u Ministarstvu su turizma predstavili Nacrt akcijskog plana podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma. Zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić istaknuo je da je želja vidjeti na koje točno mjere možemo utjecati kako bismo poboljšali konkurentnost. “Hrvatska je ove godine po turističkoj konkurentnosti na 35. mjestu, a na ljestvici ukupne globalne konkurentnosti na 75. mjestu. Iako turizam odskače u usporedbi s drugim sektorima, naš je glavni cilj do 2020. godine biti među 20 turistički najkonkurentnijih zemalja”, rekao je.
Akcijski plan konkurentnosti obrađuje glavni razvojni cilj turizma RH, odnosno predložit će konkretne aktivnosti i mjere potrebne za podizanje ukupne konkurentnosti turističkog sektora, priopćili su iz Ministarstva turizma. Na sastanku je istaknuto da trebamo raditi intenzivno na 15-ak mjera koje su najizglednije da ćemo ih uspjeti realizirati kako bismo dugoročno ostvarili zadane ciljeve. Nakon što je na 1. sjednici Međuministarskog vijeća bila prezentirana Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, Ministarstvo turizma počelo je njezinu intenzivnu implementacijom te rad na 18 od 26 mjera turističke politike. Akcijski plan podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma jedan je od sedam akcijskih planova koje Institut za turizam izrađuje za Ministarstvo, a ostalih šest akcijskih planova ujedno će biti i podloga za daljnje apliciranje za sredstva iz EU fondova.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved