Vinkovci
Spasioci
13.12.2013. 9:11:26h
Gradit će se regionalni centar za obuku spasilačkih službi
- O svemu je Ministarstvo turizma dalo pozitivno mišljenje, a i učinjeni su prvi koraci prema EU - kaže Zlatko Becić tajnik HGSS Stanice Vinkovci.
Roberta F. / wikipedia.org

U blizini Vinkovaca, prema izletištu Sopot, izgradit će se regionalni centar za obuku spasilačkih ekipa gdje će se obučavati ne samo pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja nego i spasilačke ekipe iz regije, BiH, Mađarske i Srbije.

– Obučni centar bi bio na razini regije i u njemu bi se obučavale specijalističke službe za spašavanje iz voda i poplava te iz ruševina. Sve je to dio plana za razdoblje 2014. do 2020., ali već sljedeće godine počinje rekonstrukcija PIK-ova stana kao dio tog obučnog centra. Sada je cijeli projekt u fazi izrade projektne dokumentacije kojom ćemo se natjecati za sredstva iz fondova EU. Uz vinkovačko naselje Kanovci izgradit će se velika dvorana za biciklizam, po potrebi i za ples, i tu bi bila infrastruktura za nas, Hrvatsku gorsku službu spašavanja, stanice Vinkovci, gdje će biti učionice, uredi i skladišta za opremu. O svemu je Ministarstvo turizma dalo pozitivno mišljenje, a učinjeni su i prvi koraci prema EU – kaže Zlatko Becić, tajnik HGSS Stanice Vinkovci.

Dodaje kako će se izgraditi i adrenalinski park napravljen od prirodnih materijala, ali i stijena za penjanje, konopi za prebacivanje i slično, što nema na istoku Slavonije.

Piše: Miroslav Flego/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved