Pula
Nagrada
13.12.2013. 16:56:59h
Kult ličnosti na istarski način: Ivanu Jakovčiću Zlatna koza
PULA - Turistička zajednica Istarske županije dodijelila je godišnju turističku nagradu Zlatna koza/Capra d'oro bivšem županu Ivanu Jakovčiću.
Roberta F. / wikipedia.org

PULA - Turistička zajednica Istarske županije dodijelila je godišnju turističku nagradu Zlatna koza/Capra d'oro bivšem županu Ivanu Jakovčiću.

U obrazloženju kandidature stoji da je „Ivan Jakovčić uz svoje političke, poslovne i počasne funkcije koji ga svakako svrstavaju među zaslužne istarske, odnosno hrvatske građane, velikim dijelom dao svoj doprinos u promicanju istarskog turizma i stvaranju imagea Istarske županije.

Svojim entuzijazmom, poticanjima i ukazivanjima kako je to u drugim zemljama, posebno je zaslužan za priču o vinima i uljima Istre, za otkrivanje unutrašnjosti Istre, pa tako razni agroturizmi, kulinarska umijeća i autohtoni proizvodi postaju valorizirani i predstavljeni. Osobno je zaslužan za pokretanje raznih festivala, događanja, manifestacija te je postavio temelje priznavanja kulturnog turizma.

Družeći se i pozivajući vrhunske svjetske umjetnike pomogao je da se stvori novi i drugačiji image Istre kao atraktivne i sadržajne destinacije.

Tu su i prve priče o golfu, aktivno promicanje i stvaranje pozitivnog ozračja s ciljem da se golf igrališta izgrade. Neosporno je da je dao osobni pečat u kvaliteti promocije destinacije, poticao uvođenje inovacija, kreiranje i razvoj novih proizvoda te brendirao image Istre kroz dostignuća u turizmu."

Ovom svečanom prigodom nije bilo riječi o jeftinoj prodaji Arenaturista, rasprodaji i prenamjeni zemljišta širom Istre, promašenom projektu Brijuni rivijera, planiranom pogodovanju odabranima na Muzilu, marketinškom triku u vidu Guggenheima i Las Vegasa i brojnim drugim temama koje se 'zaslužne' za više od 10 tisuća nezaposlenih u Istri.

Kako su, međutim, pred Jakovčićem novi obzori u turističkoj karijeri – savjetničko mjesto u Plavoj laguni i pri Ivici Todoriću, nema sumnje da će u godinama pred nama isti zaslužiti još brojna priznanja.

Čudi jedino što je turističkim trudbenicima pri kandidaturi za nagrade promakla Hypo banka. S „ulaganjem" od 80 milijuna eura u Barbarigu i Dragoneru daleko su nadmašili brojne investitore u istarski turizam.

Priznanja za izuzetan doprinos na polju marketinških aktivnosti u turizmu istre dodijeljene su danas još i austrijskom novinaru Wolfgangu Neuhuberu, klasteru turističkih zajednica sjeverozapadne Istre za projekt tematskih gourmet manifestacija Dani školjaka, Dani istarskih šparuga, Dani švoja i Dani jadranskih lignji, čiji je cilj obogaćivanje turističke ponude i kreiranja novih motiva dolaska gostiju u terminima pred i posezone te dodatna promocija kvalitetnih ugostiteljskih objekata uključenih u ove posebne gourmet itinerare te projektima Spectacula Antiqua i Lov na tartufe te Multimedijalnom centru Ulika iz Bala.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved