******
25.12.2017. 12:05:51h
Plava Laguna okreće se luksuzu od šest zvjezdica
Najveća investicija – 245 milijuna kuna – u sljedećoj godini gradnja je hotela, apartmana i vile Park u porečkom naselju Špadići
/promo

Plava Laguna Grupe Lukšić u sljedećoj godini uložit će gotovo pola milijarde kuna (486,7 milijuna kuna) u izgradnju novih i obnovu postojećih kapaciteta, objavila je kompanija. Usto su najavili novo brendiranje Plave Lagune koja u novi investicijski ciklus ulazi nakon pripajanja Istraturista, čime nastaje jedna od najvećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj, a na čelu će joj biti Neven Staver.

Najveća investicija vrijedna 245 milijuna kuna Plave Lagune u sljedećoj godini izgradnja je hotela, apartmana i vile Park u porečkom naselju Špadići. Riječ je o obiteljskom proizvodu koji će imati 309 smještajnih jedinica, od čega u hotelu 154 soba i suiteva, 91 suita s vrtom, 43 apartmana te 21 vile. Investicija također uključuje i izgradnju centralnog bazenskog kompleksa. Plan je da novi resort otvori svoja vrata na početku sezone 2018. U Umagu će najveća investicija – 121 milijun kuna biti u kamp Stella Maris i Garden Suites&Rooms Sol Umag.

Plava Laguna u 2018. više od 10 posto kapitalnog budžeta uložit će u uređenje i izgradnju kapaciteta za smještaj radnika. Grupa Lukšić 2014. je od Zagrebačke banke za 120 milijuna eura preuzela Istraturist, a dovršetak pripajanja najavljen je za 1. siječnja 2018. S istim datumom predsjednik uprave Plave Lagune postaje Neven Staver, a u upravi će biti i dosadašnji direktor umaškog Istraturista Ronald Korotaj. Spajanjem nastaje kompanija koja će upravljati s 4 resorta (Park Resort, Plava Resort, Zelena Resort, Stella Maris Resort) i 9 kampova koji će se pozicionirati na tržištu kao Istra Camping by Plava Laguna. Sa sindikatima je usuglašeno da se na sve radnike primjenjuje kolektivni ugovor Plave Lagune, što će jamčiti jednaka prava svim radnicima.
– S ovom prekretnicom, svjedočit ćemo početku nove poslovne ere za Plavu Lagunu, kao jedne od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Cjelokupni proces moramo odraditi s najvišim poslovnim standardima, tako da svi zajedno budemo ponosni na naša postignuća, kako menadžment, tako i djelatnici te da se pokažemo u najboljem svijetlu na svjetskom tržištu. Pred nama je povijesno razdoblje nekih novih ulaganja, nove marketinške strategije, kao i nove strategije upravljanja ljudima – najavio je Neven Staver. Kompanija će provesti implementaciju nove brend strategije, uključujući nove programe vjernosti. Također, u izradi je nova internetska stranica kao odraz novog brenda. Uspostavit će se funkcionalni i integrirani IT sustav.

Novi brend i vizualni identitet Novi brend Plave lagune osmislila je tvrtka The Partners iz Londona, a temelji se na novom konceptu “Naš stav od šest zvjezdica” koji će dati zaokret u poslovanju Plave Lagune, ističu u kompaniji. Vizualni identitet zadržat će porijeklo u kojem je nastala Plava Laguna, crveno bijele boje koje su elementi hrvatskog grba, zajedno s kozom kao simbolom Istre i elementima mora. Poruke ovakvog tržišnog pozicioniranja bit će da Plava Laguna nudi više od same destinacije, ponosi se sretnim gostima, a vrhunsku uslugu nudi kao svoj standard, ističu u kompaniji koja je u ovoj godini imala 4.791.090 noćenja, što je 7,2 posto više nego lani, uz prihode od 1062,5 milijuna kuna.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved