Benkovac
Ratni turizam
1.1.2018. 10:25:06h
Usvojen plan za Tenkodrom​ u Rašteviću vrijedan 80 milijuna kuna
Tenkodrom je zamišljen za vožnju tenkova i oklopnih transportera određenom rutom s popratnim sadržajima poput: rovova, uspona, padova, vodenih barijera i drugo
Srđan Popović / wikipedia.org

S 11 glasova za i šest suzdržanih usvojen je na Gradskom vijeću Benkovca Urbanistički plan uređenja sportsko- rekreacijske zone Raštević, projekta vrijednog 80 milijuna kuna. Ideja Zadruge "Tenkisti Hrvatske vojske" o veteranskom vojnom turizmu u Hrvatskoj ovom odlukom u benkovačkom Gradskom vijeću i službeno je zaživjela. Na 110 hektara bivšeg vojnog poligona na periferiji Raštevića kod Benkovca niknut će Centar vojnog turizma sa svim sadržajima, tzv. tenkodrom.

Tenkodrom je zamišljen za vožnju tenkova i oklopnih transportera određenom rutom s popratnim sadržajima poput: rovova, uspona, padova, vodenih barijera i drugo. Planirana je i površina za vojni logor. Korisnici usluga vojnog turizma ne bi bili samo turisti i znatiželjnici, prema zamisli Zadruge "Tenkisti HV-a" organizirali bi se dolasci škola, raznih grupa, tvrtki, organizacija i drugih.

Adrenalinski poligon je zamišljen kao poligon za paintball, streličarstvo, gađanje zračnim oružjem, airsoft. Gradio bi se i hotel s 200 kreveta i kategorijom od tri zvjezdice, restoran, konferencijska dvorana, teretana, muzej. Uz hotel su predviđeni tereni za tenis, mali nogomet, košarku, boćanje, paintball i slično.

Zona eko proizvodnje na Tenkodromu je zamišljena za proizvodnju ekoloških poljoprivrednih proizvoda koji bi se plasirali posjetiteljima Centra vojnog turizma.

Piše: Velimir Brkić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved