Zagreb
Najava
19.12.2013. 11:17:12h
Bandić najavio početak gradnje kongresnog centra u Zagrebu u 2015.
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio da bi u Zagrebu iduće godine trebala započeti gradnja kongresnog centra, nakon što se pripremi sva dokumentacija.
Branko Radovanović / wikipedia.org

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio da bi u Zagrebu iduće godine trebala započeti gradnja kongresnog centra, nakon što se pripremi sva dokumentacija. Ako sve bude po planu, kongresni centar trebao bi biti završen u 2016. godini, rekao je Bandić u zagrebačkom hotelu Sheraton, nakon potpisivanja ugovora o nastavku suradnje HUP-Zagreb i američke hotelske korporacije Starwood u idućih 15 godina.
Naglasivši kako i taj ugovor na neki način obvezuje grad da izgradi kongresni centar, Bandić je kazao da se još ne zna model gradnje odnosno izvori financiranja, ali da će se i to, uz sređivanje i pripremu potrebne dokumentacije, definirati iduće godine.
Gradnja kongresnog centra u Zagrebu najavljuje se već duži niz godina, međutim bez realizacije, ali sada se taj posao, kako je naglasio Bandić, mora odraditi u njegovom sadašnjem mandatu.
To je obećao i to će biti, kaže, a za sada postoje dvije potencijalne lokacije - jedna u blizini Hotela Westin (ulice Pierottijeva/Jukićeva) te druga na istočnoj strani Zagrebačkog velesajma.
Na jednoj od te dvije lokacije će se graditi kongresni centar, s početkom najvjerojatnije u 2015., a o odabiru lokacije i ostalom vezanom za taj kongres zadnju riječ dat će struka, rekao je Bandić.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved