Poreč
Veliko otvaranje
20.12.2013. 14:32:34h
Poreč u 2014. očekuje povećanje broja noćenja, u svibnju spektakl za početak sezone
POREČ – U ovoj je godini bilo 422.225 tisuća dolazaka ili 2 posto više gostiju nego prošle godine, koji su ostvarili 2,8 milijuna ili 1 posto više noćenja nego 2012. godine, pokazuju podaci Turističke zajednice grada Poreča.
heatheronhertravels / flickr.com

POREČ – U ovoj je godini bilo 422.225 tisuća dolazaka ili 2 posto više gostiju nego prošle godine, koji su ostvarili 2,8 milijuna ili 1 posto više noćenja nego 2012. godine, pokazuju podaci Turističke zajednice grada Poreča.

U financijskom poslovanju TZG Poreča, do kraja rujna, ostvarila je 10,3 milijuna što je na postavljeni ovogodišnji plan 90,1 posto prihoda, a u odnosu na isto razdoblje u prošloj godini je 8,8 posto više prihoda. Do kraja ove godine procjena je da će biti ostvareno 11,8 milijuna kuna ili 2 posto više prihoda.

Rezultate poslovanja TZG prihvatili su jednoglasno članovi Skupštine na posljednjoj sjednici predstavničkog turističkog tijela kojima je u četvrtak prestao četverogodišnji mandat.

U prezentiranju plana za iduću godinu direktor TZG Nenad Velenik naglasio je ciljeve razvoja turističkog odredišta Poreča.

- Očekujemo povećanje fizičkog obujma noćenja, veći broj dolazaka i noćenja u pred i poslije sezoni, implementiranje novih projekata, promoviranje mega sadržaja i razvoj novih proizvoda, poput biciklističkog turizma, izdvojio je glavne naglaske na kojima će se u porečkom «ministarstvu» turizma inzistirati.

Poboljšanje uvjeta boravka gostiju u Poreču bit će zadaća koju će ostvariti TZG stalnim ulaganjem, a što će biti omogućeno budući da je projekcija prihoda pokazala porast prihoda u idućoj godini na 11,9 milijuna kuna ili 1 posto više nego ove godine.

U 2014. godini, ne bude li neočekivanih problema u poslovanju, u TZG planiraju pripremiti dva nova projekta, u lipnju EU turnir u pikadu koji će okupiti 2.500 natjecatelja koji će ostvariti 18.000 noćenja te organiziranje mega «predstave», krajem svibnja, za otvaranje turističke sezone s prisutnosti oko 10.000 tisuća gostiju. Za takav spektakl planira se osposobiti prostor Peškere.

Posebna podrška pružit će se drugom porečkom triatlonu, koji je ove godine izuzetno dobro promovirao destinaciju Poreč i koji bi mogao 2014. godine okupiti i 400 natjecatelja.

Promjene će doživjeti i Porečki dupin, plivačka manifestacija koja okuplja veliki broj sudionika, no nedostaje joj atraktivnosti i dinamike.

Iduća godinamogla bi donijeti gašenje turističke fešte Poreč 24 sata i to zbog prekapacitiranosti prostora i termina u špici sezone, gubljenja prepoznatljivosti turističke fešte i «padanja» u razinu lokalne zabave te učestalih reklamacija stanara iz susjedstva na preveliku buku.

Po održanoj zadnjoj sjednici Skupštine u proteklom četverogodišnjem mandatu održana je osnivačka Skupština s novim četverogodišnjim mandatom za 19 vijećnika.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved