Nova prevara?
23.12.2013. 10:05:05h
Herak: Otočje Brijuni po istom promašenom modelu kao Brijuni rivijera, gdje je javna rasprava?
PULA – Otočje Brijuni, prema ovako promašenom modelu ulaganja, čeka sudbina projekta Brijuni rivijera, na koji je do sada, bez ikakvog učinka, potrošeno najmanje 15 milijuna kuna
http://josipovic.net/ - Josipović's official pages / wikipedia.org

PULA – Otočje Brijuni, prema ovako promašenom modelu ulaganja, čeka sudbina projekta Brijuni rivijera, na koji je do sada, bez ikakvog učinka, potrošeno najmanje 15 milijuna kuna, a u sjećanju mi je ostao po samo dva skandala – Jakovčićevom nožu u leđa Milanoviću potpisivanjem ugovora s Jadrankom Kosor i udarom istog na HNS-ovu ministricu Zlatar zbog konzervatorskih uvjeta, kazao je danas Ivan Herak, nekadašnji ministar turizma, član udruge Istarski demokrati, govoreći o odabiru konzultanta, tvrtke Horwath Consulting, koja bi Ministarstvu zaštite okoliša trebala, po cijeni od 6,5 milijuna kuna, pomoći u izboru investitora u NP Brijuni.

– Koncesijski model za Brijuni rivijeru, kojim faktički upravlja IDS, je promašen i treba ga promijeniti na način da ulagači dobiju vlasništvo nad zemljištem za gradnju objekata. Ne sporeći dobru namjeru ministarstva okoliša, odabirom konzultanta za pronalaženje investitora u otočje Brijuni ostaje stara priča o nepripremljenosti i ishitrenosti. Konzultant u ovoj fazi nije potreban, cijena je previsoka, uslugu treba naplatiti tek kad se ulagač pronađe, a ne iz proračuna, a cijela priča o ovom visoko vrijednom resursu ponovo ide bez ikakve javne rasprave, naglašava Herak.

Osvrnuo se i na prijetnje hotelijerskih kuća koje, povodom podizanja PDV-a za 3 posto, prijete otpuštanjem radnika i zaustavljanjem investicija, za što u medijima dobivaju ogroman prostor. – Pozivam hotelijere da prestanu s prijetnjama i javno ih pitam da prvo pojasne činjenice da su poduzeća u privatizaciji dobili po cijeni koja ni približno ne odgovara njihovoj vrijednosti, da su pri tome otpustili 50 posto zaposlenih, da su plaće kod njih 17 posto niže od ionako jadnog hrvatskog prosjeka i da 23 godine nisu ni kune platili korištenje zemljišta, iznio je Herak.

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio je da, suprotno tvrdnjama vladajućih u Istri, 2013. godinu nisu obilježili izbori za EU parlament, nego porazna gospodarska i socijalna slika.

Nepotizam, korupcija, strah, droga i kontrola medija gospodarski i socijalno razaraju Istru

– Vidljivo je to po činjenici da tisuće ljudi s karijolama čeka otvorenje Bauhausa kako bi dobili nagrade u vrijednosti od 7000 kuna.

Lokalna samouprava u Istri godišnje u proračunima raspolaže sa 3 milijarde kuna, koje umjesto u razvoj troši na podobne osobe i poduzeća, medije i PR, što je posao za Državno odvjetništvo.

Nepotizam, korupcija, strah, droga i kontrola medija gospodarski i socijalno razaraju istarsko biće, a to je rezultat politike, koja od 2003. godine, paktom Jakovčić – Sanader, unazađuje Istru, a dokaz je 11.000 nezaposlenih danas i stotine malih poduzetnika manje nego u isto vrijeme prošle godine, kazao je Kajin, čiju su današnju tiskovnu konferenciju bojkotirali svi mediji, osim iPressa i Radija Pule.

– Elektronički mediji postali su kućni video vrhuške IDS-a, a tiskani njihov foto-album. IDS-ova vlast godišnje na svim razinama medijima daje najmanje 10 milijuna kuna javnog novca, pa kad je tako, neka izvještavaju o svim političkim opcijama, komentirao je Kajin.

Piše: MBM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved