Novalja
Zrče
4.4.2014. 13:55:35h
Novalja gasi zabavni turizam!?
Najpoznatije zabavno odredište u Hrvatskoj Novalja/Zrće, zahvaljujući bivšem vodstvu grada, došlo je na kartu svijeta kao jedno od TOP destinacija za zabavu.
netpalantir / flickr.com

Najpoznatije zabavno odredište u Hrvatskoj Novalja/Zrće, zahvaljujući bivšem vodstvu grada, došlo je na kartu svijeta kao jedno od TOP destinacija za zabavu.
Zbog dolaska sve više mladih gostiju, užurbano su se gradile trgovine, apartmani. Jadrolinija je sve više zarađivala na relaciji Prizna -Žigljen, Zračna luka Zadar kao i taksisti zabilježili su porast gostiju i zarade baš od onih koji idu za Zrće. Sve je bilo bajkovito i u znaku zabave. Sloboda razmišljanja i tolerancija lokalnog stanovništva od dva mjeseca učinila je ovaj grad jednim od najuspješnijih, ali i najbogatijij turističkih destinacija.
Onda je došla nova vlast!
Oni pokušavaju uvesti pravila koja su u Novalji ne održiva.
Nova vlast u Novaji uz pomoć komunalnih redara i policije misle opominjati i kažnjavati one koji se po gradu budu šetali ljeti u kupaćim gaćicama i bikiniju!?
Kazna će navodno biti 1000 kuna.
Ova vijest šokantna je sama po sebi jer sam grad Novalja ima svoju gradsku plažu, na kojoj se sada više nitko neće moći kupati. Ako slučajno i bude gradska vlast bila toliko dobra da će vam i dopustiti u kupaćim gaćama kupanje na gradskoj plaži, onda vam svakako neće tolerirati to što nemate majcu i pristojne hlačice da biste došli do vašeg apartmana koji je 200 metara od plaže.
Novalja na ovaj način sama sebi ubacuje turistički auto gol, i umjesto da su se potrudili u pravcu novih ponuda za mlade, tenis, golf, minigolf, zabavni park, muzej starih automobila ili bilo što kreativno, oni (gradska vlast i vijeće staraca) donose odluku o KAZNAMA. To je jedini način kojim oni mogu idejno turistički parirati u 21. stoljeću.

Kazne će se odnositi i za pijenje alkohola na javnom mjestu.
Mladi turisti diljem Hrvatske su u šoku. Ova vijest još nje došla do inozemne javnosti, no jedno je sigurno, Novalja/Zrće više nisu ono što su bili i ovoj lokaciji smiješi se ista sudbina kao i u Opatiji ili u Petrčanima. Obje su lokacije ostale bez zabavnog sadržaja, a time i velikog profita.
Novaljci, ali i cijeli Pag, sada su ostali na brisanom prostoru i hitno moraju donijeti odluku, ili nova vlast i nastavak turizma u pravcu zabave s novim sadržajima, ili nastavak politike kazni za mlade turiste i gašenje zabavnog projekta kakav je do sada bio prihvaćen od strane populacije željne zabave.
Kako saznajemo, najvažniji klubovi koji djeluju u Novalji/Zrće već su počeli pregovore s drugim destinacijama u Hrvatskoj koje se nalaze na još boljim položajima, bliže autocestama i zračnim lukama.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved