Kinezi
8.4.2014. 12:09:35h
Veliko zanimanje kineskih turista za posjet Hrvatskoj
Ministar turizma RH Darko Lorencin danas se u Šangaju susreo sa skupinom vodećih kineskih turoperatora iz Šangaja, aviokompanijama i medijima kojima je predstavio hrvatsku turističku ponudu i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku.
Dennis Jarvis / flickr.com

Lorencin je održao sastanak i sa izvršnim dogradonačelnikom Grada Šangaja Tu Guangsha-om i direktorom Ureda za vanjske poslove Grada Šangaja Fu Jihongom. Dogradonačelnik je upoznao ministra s dobrom suradnjom između Šangaja i Zagreba te o dobrim vezama s Hrvatskom koje su produbljene na Expou 2010. godine kada je Kinu posjetio i predsjednik RH dr. Ivo Josipović. Istaknuo je kako vidi velik prostor za unaprjeđenjem gospodarskih odnosa između ove dvije zemlje.
Ministar turizma RH Darko Lorencin je naglasio kako ga raduje produbljivanje suradnje između Hrvatske i Kine, kao i pozitivne vijesti koje za Hrvatsku stižu sa sastanka s turoperatorima, medijima i aviokompanijama, a kojeg je ranije održao.
Interes Kineza za posjet Hrvatskoj vrlo je velik te Hrvatska za kinesko tržište postaje sve poželjnija destinacija za provođenje odmora i to u svim dijelovima godine. Lorencin je svoje kineske kolege obavijestio o važnosti turizma za hrvatsko gospodarstvo u cjelini i pritom izrazio želju za boljom suradnjom Kine i Šangaja s hrvatskim gradovima, posebice na području turizma, ali i općenito u gospodarstvu.
Istovremeno s Lorencinovim posjetom Kini, u Šangaju se održala i poslovna radionica „Sell Croatia“, u organizaciji hrvatske i slovenske nacionalne turističke organizacije, između hrvatskih i slovenskih turističkih subjekata te kineskih poslovnih partnera.
U nastavku dana, ministar će otputovati u Peking, u kojem će posjetiti međunarodni turistički sajam COTTM na kojem se predstavlja turistička ponuda Republike Hrvatske. U Pekingu će se ministar također susresti s predstavnicima vodećih turoperatora, aviokompanija i medija te s ravnateljem Uprave za civilno zrakoplovstvo NR Kine, Li Jianxiangom kao i sa zamjenikom ravnatelja Uprave za turizam NR Kine, Wu Wenxue-om.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved