Osijek
Lov
12.4.2014. 8:23:03h
Lovstvo će tek donijeti bolje dane hrvatskom turizmu
Jedanaesti Salori - sajam lova, ribolova i turizma, koji se do nedjelje održava u Osijeku, na sajamskom prostoru Pampas, otvorio je jučer pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj naglasivši kako je lovstvo grana koja će tek donijeti bolje dane hrvatskom turizmu.
Josip Šeri / glas-slavonije.hr

Jedanaesti Salori - sajam lova, ribolova i turizma, koji se do nedjelje održava u Osijeku, na sajamskom prostoru Pampas, otvorio je jučer pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj naglasivši kako je lovstvo grana koja će tek donijeti bolje dane hrvatskom turizmu.
- Hrvatska je zemlja velikog turističkog potencijala, a lovni i ribolovni turizam može pomoći da se naša turistička sezona produlji na čitavu godinu, što je svima cilj - kazao je Križaj naglašavajući važnost sajma kao što je Salori u promociji lovnog i ribolovnog turizma.
Na otvorenju sajma nastupila je Muška pjevačka skupina Starotopoljani iz Starog Topolja te Rogisti Osječko-baranjske županije.
Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić istaknuo je na otvorenju važnost Salorija te lova i ribolova, kao temelja važnih za ukupan razvoj turizma, strateške odrednice županije koja upravo bilježi dobre turističke rezultate proteklih godina. Pozvao je ribolovna i lovačka društva da u suradnji s jedinicama lokalne samouprave pripremaju dobre projekte kako bi privukli novac iz Programa ruralnog razvoja i omogućili doista razvoj svojih lovišta i ribolovnih područja.
Pozdravljajući goste i zahvaljujući organizatorima sajma, gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić istaknuo je kako Salori povezuje u jednu zaokruženu održivu cjelinu lov i ribolov, šumska gospodarstva i uzgajivačnice divljači, vinske ceste i gastronomsku ponudu. - A on je i mnogo više od toga, jer pridonosi ruralnom razvoju i promiče raznolike sadržaje turističke ponude - kazao je Vrkić, dok je direktorica Osječkog sajma Darija Vuković zahvalila medijskim partnerima i pokroviteljima te tvrtkama Osječka pivovara, Parangal i Šafran, koji su sponzori sajma.
Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza istaknuo je veliku vrijednost Salorija, koju cijeni HŠRS, posebice tradiciju njegova održavanja u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, odnosno Slavoniji, koja ima više od 20 tisuća sportskih ribiča i najviše ribolovnih društava u Hrvatskoj.
- Na ovom sajmu napravili smo iskorak u povezivanju s drugim sportskim ribolovnim savezima. Ovaj put partner nam je Ribolovni savez Slovenije s kojim ćemo razgovarati o problemima graničnih ribolovnih voda, zakonskoj regulativi, kormoranima i dr. - kazao je Sever. Najavio je hrvatsko domaćinstvo u Svjetskom prvenstvu u ribolovu, koje se u rujnu održava u Međimurju, gdje će se okupiti ribiči iz više od 40 zemalja svijeta.

Piše: Igor Mikulić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved