Posao agencijama
14.4.2014. 12:05:13h
HTZ ukida urede u 14 zemalja, posao agencijama i diplomaciji
Prema važećim cjenicima stranih agencija, troškovi bi mogli i nadmašiti aktualne troškove predstavništava, uz nužan pad kvalitete.
Toni Krasnic / flickr.com

Novi Strateški marketinški plan hrvatskog turizma (SMPHT), kojeg izrađuju konzultantske kuće Horwath consulting i španjolski THR, kako neslužbeno doznajemo, predviđa zatvaranje većine predstavništava Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu.

Od ukupno 18 zemalja u kojima HTZ danas ima svoja predstavništva, ideja novog SMPHT-a je zadržati predstavništva u samo četiri zemlje, stoji u zadnjem nacrtu prijedloga dokumenta koji bi uskoro trebao biti poslan na izglasavanje Turističkom vijeću HTZ-a. Sadržaj prijedloga Plana trenutno je s ciljem stručne rasprave dostupan dijelu turističke branše. U njemu navodno stoji da će po jedan ured HTZ-a biti u Italiji, Velikoj Britaniji i Austriji, te tri ureda u Njemačkoj. U ostalim zemljama, uključujući zemlje Središnje Europe, Skandinavije, Rusiju, Španjolsku, SAD i Japan, prodaju hrvatske turističke ponude podupirat će marketinške i PR agencije koje će angažirati HTZ, ali i hrvatska diplomatska predstavništva. Time bi se značajno smanjili troškovi aktivnosti u inozemstvu, smatraju autori plana. Istovremeno, dio turističkih djelatnika smatra da će rješenje ne samo štetno i moglo bi izazvati pad prodaje na tržištima u kojima će se zatvoriti predstavništva, već bi se moglo pokazati i skupljom varijantom od aktualne. 

Piše: Marija Crnjak
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved