Petrinja
2.7.2013. 3:48:53h
Turistička ophodnja obišla Petrinju i okolicu
U provedbi stalne turističke akcije „Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku" Povjerenstvo Turističke zajednice grada Petrinje obišlo je gradske ulice i prigradska naselja.
Ex13 / wikipedia.org

U provedbi stalne turističke akcije „Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku" Povjerenstvo Turističke zajednice grada Petrinje obišlo je gradske ulice i prigradska naselja. Po pozivu ili samostalnim odabirom ocjenjivani su uređenost i izgled dvorišta, okućnica, vrtova, balkona i prozora, uz zapažanje i vrednovanje detalja, zanimljivosti i posebnosti.

Mnoge obitelji godinama puno znanja, volje, ljubavi, ali i novca, ulažu u svoj okoliš, pa se tako pomno njeguje 40 metara dugačka živica od bršljana, pazi na sklad niskog i visokog raslinja, po travnjaku na prirodnu pašu pušta par kornjača, postavljaju drvene kućice za ptičice, skrbi o palmama uz seosku kuću, od zaborava otrgnut veliki okrugli prirodni kamen težak pola tone, čuva i pazi vojska glinenih patuljaka svih izgleda i veličina...

Tradicionalno za Dane Lovrenčeva u Petrinji 2013. fotografije svih tih zanimljivosti bit će objavljene uz proglašenje rezultata i nagrađivanje obitelji i pojedinaca, koje Turistička zajednica Petrinje priprema za kolovoz, na Dan oslobođenja Petrinje.

Tekst: Antun Petračić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved