Makarska
24.7.2013. 23:20:43h
Na Makarskoj rivijeri malo manje gostiju
Ljetovališta Makarske rivijere ovih dana bilježe manji pad broja gostiju u odnosu na isto vrijeme prošle godine
Sobrecroacia.com / flickr.com

Ljetovališta Makarske rivijere ovih dana bilježe manji pad broja gostiju u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Naime, na području od Brela do općine Gradac, prema podacima turističkih ureda, odmara se  43.437 registriranih domaćih i stranih gostiju ili 4 posto manje nego lani.

Stranci, njih 41.670 bilježe pad dolazaka od 3 posto, a gostiju iz naše zemlje kojih je 1767 manje je za 12 posto.  

Općina Baška Voda ugošćuje 9878 turista i vodeća je na Makarskom primorju te bilježi za 6 posto bolju posječenost nego lanjskog srpnja, u općinama Brela i Podgora turista je slično kao i prošle godine, a manje je gostiju, prema podacima o registriranim gostima, u općinama Gradac i Tučepi kao i Živogošču i Makarskoj.

Hotelijeri s Makarskog primorja u čijim se kućama odmara više od 10.000 gostiju uglavnom stranih i dalje nastavljaju s akcijskim cijenama i prodajom svojih programa u ,,zadnjem trenutku,, kako bi dijelom ,,ispeglali,, srpanjsku ,,turističku rupu,, koja se, nakon više godina,  ponovno javlja u hotelima. S akcijskim cijenama a tako će biti sve do početka kolovoza.

Akcijske cijene, osim što su ponuđene alotmanskim gostima nude se ovih dana i na recepcijama većeg dijela hotelskih kuća, doznaje se od direktora Hotela Makarska Bepice Srzića što potvrđuju i njegove kolege iz Brela, Baške Vode, Tučepa, Podgore i Živogošča, a s takvom će se akcijskom ponudom nastaviti sve do početka kolovoza.

Inače, u prvih šest ovogodišnjih mjeseci na Makarskoj rivijeri boravilo je 160.282 gosta koji su ostvarili 850.979 noćenja.

Prema podacima županijske turističke zajednice šestomjesečni turistički učinak na Makarskom primorju bio je u broju dolazaka 2 posto veći nego do konca lipnja prošle godine, a toliko iznosi i povećanje broja noćenja ostvarenih do konca lipnja na području od Brela do opčine Gradac.

Iz turističkih ureda s Primorja informiraju nadalje kako je priča o znatno manjem broju gostiju na Makarskoj rivijeri nepotpuna i pokazatelji su paušalni. Tome dodaju kako je u svim mjestima povećan broj novoregistriranih iznajmljivača u privatnom smještaju od kojih je samo u Makarskoj njih pedesetak s više od 400 kreveta, a povećan je broj soba kao i apartmana kod privatnih kućevlasnika i time ponuda, u početku špice turističkog ljeta, ipak nadilazi potražnju.

Ujedno, zbog viza i putovnica dijelom je izostao broj gostiju iz BiH i Rusije, ali hotelijeri i turistički radnici Makarske rivijere ipak se nadaju kako bi ljeto moglo završiti tek s manjim minus predznakom kako u broju gostiju tako i turističkih noćenja.

Piše: V. Ribarević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved