24.8.2013. 5:54:05h
Šeik bacio oko na Lučice
Predsjednik Al Farida, investicione kompanije iz Abu Dabija, šeik Hamed Bin Ahmed Al-Hamed iznenada je samo na dan doputovao u Budvu, kako bi nastavio započete pregovore oko kupovine velikog zemljišnog kompleksa u uvali plaže Lučice.
/ vijesti.me

Predsjednik Al Farida, investicione kompanije iz Abu Dabija, šeik Hamed Bin Ahmed Al-Hamed iznenada je samo na dan doputovao u Budvu, kako bi nastavio započete pregovore oko kupovine velikog zemljišnog kompleksa u uvali plaže Lučice. To je “Vijestima” potvrđeno iz više izvora.

Upravo ova uvala jedna je od rijetkih neizgrađenih na budvanskoj rivijeri. Šeik Al-Hamed, koji je rođak vladajuće kraljevske porodice iz Arapskih Emirata, doputovao je samo na dan, sa cijelom svojom poslovnom svitom, kako bi se upoznao sa poslovnim ambijentom.

Ovo je šeiku druga posjeta za samo mjesec dana, jer je u julu takođe bio u Crnoj Gori, kada se u Podgorici susreo sa premijerom Milom Đukanovićem, nakon čega je imao višečasovne razgovore sa gradonačelnikom Budve Lazarom Rađenovićem.

Prvi čovjek Budve je ovoga puta bio glavni domaćin, a sa njim je šeik i započeo pregovore. Naime, prošlog puta, šeiku su bile predstavljena sve atraktivne lokacije na budvanskoj rivijeri, ali su Lučice bile te koje su mu se najviše dopale.

Uvecaj!Rađenović i Al-Hamed
Al-Hamed, koji je i predsjednik Al Qudra Holding Group, investicione kompanije Vlade iz Abu Dabija, a bio je i direktor Arcapita Banke, zainteresovan je za ulaganje u turizam. On je jedan od vodećih akcionara lanca hotela “Šeraton”.

Prema nezvaničnim informacijama šeik je zainteresovan za kupovinu uvale, u kojoj osim hotelske grupe “Budvanska rivjiera” zemlju ima i nekoliko staromještanskih porodica, te of šor kompanija, koje su u zenitu kupoprodajne groznice kupile dio zemljišnog kompleksa.

Odmah nakon razgovora, šeik je prekjuče otputovao iz Budve, dok su njegovi saradnici ostali kako bi se upoznali sa svim detaljima moguće saradnje i načina ulaska u crnogorsku hotelsku industriju.

Al-Hamed je tokom kratkog boravka u Budvi, bio smješten u predsjedničkom apartmanu elitnog bečićkog hotela “Splendid”,

Iznajmljivanje ovog najelitnijeg apartmana na jedan dan košta “svega” 7.000 eura.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved