29.8.2013. 5:58:45h
Predah u hladu ravnice
Seoski turizam u Srbiji i dalje u usponu - gostima su posebno zanimljivi salaši. Spoj modernog i tradicionalnog, lokalni, kao i specijaliteti svetskih kuhinja
backkratze / flickr.com

POSLE lepog odmora, najteže je vratiti se u svakodnevicu, pa je preporuka lekara za „pobedu“ svakodnevne rutine odlazak na vikend-putovanja. Oni koji žele da se odmore a ne vole banje ili su umorni od mora, mogu da se opuste u bogatoj ponudi etno i seoskog turizma u Srbiji.

Sajt www.selo.rs nudi kompletnu ponudu s cenama svih domaćinstava koja primaju goste. Naročito su interesantni vojvođanski salaši, koji svojom autentičnošću mame goste da uživaju i opuste se u prijatnoj atmosferi.

„MAJKIN SALAŠ“

Nedaleko od Palića, „Majkin salaš“ nudi gostima mir i tišinu, ali ne zaostaje ni po dobrom provodu. Površine 30 hektara, ovaj etno-park sastoji se od dva salaša, „Majkinog“, koji je restoran, i „Cvetnog“, koji je smeštajni kompleks. U blizini je i ribnjak gde možete pecati, a tu je i ergela konja, kao i golf igralište.

Posetioci restorana će uživati u domaćoj rakiji od jabuke, kao i u jabukovom vinu. Tu je i muzej poljoprivrednih mašina, dok se najmlađi posetioci mogu naučiti tradicionalnim zanatima kroz radionice, kao što su kožarska, vunarska, glinarska, gipsarska, kulinarska... Petnaest udobnih soba nalazi se u kompleksu, zajedno sa bazenom, saunom, teretanom i salom za sastanke.

„JELEN SALAŠ“

U blizini Palića, ovaj salaš je spoj modernog i tradicionalnog. Restoran nudi lokalne, ali i specijalitete svetskih kuhinja. Ambijent, koji kao da je naslikan, mami goste da ostanu na salašu i duže nego što su predvideli. Dva moderna apartmana i sobe pružaju sav potreban komfor koji bi se mogao naći u boljim hotelima.

„CVEJIN SALAŠ“

Nadomak Novog Sada, u selu Begeč, nalazi se salaš čuven po prijatnoj, porodičnoj atmosferi. U blizini je i riblja čarda s tamburašima i vrhunskim specijalitetima, a na samom salašu postoje ostaci rimskih građevina, veliki beli ćurani, kao i hrast stariji od jednog veka. Ovo mesto je idealno za porodični odmor. Smeštaj čine dve jednokrevetne sobe i dvokrevetna soba sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom.

„SALAŠ 137“

Ovaj salaš ističe se autentičnošću, jer se tu može osetiti atmosfera vojvođanskog života. Uz neozaobilazne tamburaše i izdašnu domaću kuhinju, tu je i ambijent „panonskog mora“. Pored uživanja u restoranu, gosti se mogu oprobati u nizu sportskih i drugih aktivnosti, kao što su jahanje, vožnja fijakerom, golf, odlazak u lov ili streličarstvo. Postoje i sadržaji za najmlađe, kao i pansion za kućne ljubimce. Smeštajni kapacitet je 13 soba, od kojih sve imaju kupatilo, TV i mini-liniju.

„ZEKIN SALAŠ“

PRIJATNA atmosfera sremskog sela očekuje posetioce salaša u Krčedinu. Kako samo ime kaže, zečevi se provlače kroz sve, ali se jedino ne mogu naći u tanjiru. Ipak, ovaj salaš dosta polaže u gastronomiju, pa se mogu probati prečanski, mađarski, turski i slovački specijaliteti, ali i oni iz Like i s Korduna, uz ribu iz Dunava i Tise. U pratnji vodiča, moguća je i poseta fruškogorskim manastirima.

Piše: A. Krsmanović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved