29.8.2013. 6:52:39h
U Sarajevu počela gradnja hotela vrijednog 17 miliona KM
U sarajevskom naselju Čobanija jučer je počela izgradnja novog hotela, koji će raditi pod licencom vodećeg svjetskog hotelskog operatera. Hotel će sa 75 jednosobnih i dvosobnih apartmana predstavljati novi koncept hotelske usluge u Sarajevu odnosno produženi hotelski boravak.
Anosmia / flickr.com

U sarajevskom naselju Čobanija jučer je počela izgradnja novog hotela, koji će raditi pod licencom vodećeg svjetskog hotelskog operatera. Hotel će sa 75 jednosobnih i dvosobnih apartmana predstavljati novi koncept hotelske usluge u Sarajevu odnosno produženi hotelski boravak. Završetak izgradnje je planiran za oktobar naredne godine, a ukupna vrijednost investicije je 17 miliona KM.

Investitor projekta je SEIC - Društvo za ulaganje u južnu Evropu, koje sačinjavaju neke od najvećih finansijskih i kompanija za nekretnine iz EU i zemalja Zaljeva, 3Y Fur Logistic und Projekt Betreuung GmBH, ICD članica IDB grupe, Dallah Al Baraka Holding, Abdullah Al Othaim for Real Estate, Masarat Construction, Annahdah Medical i ostali.

SEIC je na području Bosne i Hercegovine angažovan na četiri polja djelovanja: tržište nekretninama, business consulting, obnovljiva energija i turizam. Fokus je ove godine bio na ulaganju u tržište nekretnina i turizam. Nakon investicije u izgradnju kompleksa luksuznih apartmana Dvor na Marindvoru, kojim će centru grada pružiti novu vizuelnu siluetu, pažnju su usmjerili na još jedno gradsko središte – Čobaniju.

Budući da korištenje parka, koji se nalazi u neposrednoj blizini gradilišta, neće biti moguće zbog lične sigurnosti građana, investitor je preuzeo sve neophodne mjere zaštite zelenih površina, te se obavezao da će po okončanju građevinskih radova preurediti park i obogatiti ga novim sadržajima, saopćeno je iz SEIC-a .

Planiranje i arhitektonski nadzor ovog objekta povjeren je arhitekti Dušanu Jovanoviću iz biroa ''Argentaria'' iz Sarajeva, a prvu fazu građevinskih radova izvodi jedna od najvećih evropskih građevinskih kompanija Strabag.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved