30.8.2013. 11:37:31h
Prisustvo Crne Gore u ICIE od velikog značaja
Prisustvo Crne Gore u Međunarodnom kongresu industrijalaca i preduzetnika ICIE je od izuzetnog značaja obzirom da Kongres intenzivno podržava investicione projekte u zemljama Jugoistočne Evrope, ocijenjeno je u Podgorici na sastanku predsjednika Unije poslodavaca UPCG Predraga Mitrovića i potpredsjednika ICIE Olega Berezovoja
electricnerve / flickr.com

Prisustvo Crne Gore u Međunarodnom kongresu industrijalaca i preduzetnika ICIE je od izuzetnog značaja obzirom da Kongres intenzivno podržava investicione projekte u zemljama Jugoistočne Evrope, ocijenjeno je u Podgorici na sastanku predsjednika Unije poslodavaca UPCG Predraga Mitrovića i potpredsjednika ICIE Olega Berezovoja, koji je ujedno i predsjednik Odbora za finansijsku i kreditnu politiku i bankaraski sektor. 
Sa sastanka u Podgorici
Sa sastanka u Podgorici
Berezovoj je učesnicima sastanka predstavio strukturu i aktivnosti Kongresa, procedure i postupak umrežavanja sa njegovim članovima kao i način rada odbora u okviru ICIEA, sa posebnim osvrtom na one koji se direktno bave investicijama, kreditiranjem i međunarodnom saradnjom.

"ICIE je organizacija u kojoj je ravnopravan status zagarantovan svim članicama bez obzira na veličinu zemlje koju predstavljaju“, saopšteno je iz UPCG-a.

Tako je, navodeći primjer uspješne saradnje sa Slovenijom u kojoj je posredstvom Kongresa osnovano 180 firmi i Srbijom, gdje je u februaru sledeće godine  planirano održavanje međunarodnog skupa, Berezovoj pozvao crnogorske privrednike iz sektora turizma da posredstvom Unije poslodavaca otpočnu pripreme za organizaciju jednog takvog događaja na crnogorskom primorju i svoje kapacitete predstave potencijalnim investitorima iz 28 zemalja članica ICIE-a.

Takođe, Berezovoj je uputio otvoreni poziv kompanijama iz sektora energetike da  od 13. do 15. novembra, posjete u Ljubljani forum posvećen navedenom sektoru, gdje bi imali priliku da se posebno edukuju o novim tehnologijama iz oblasti obnovljivih izvora energije

"Državni sekretar za turizam u Vladi Crne Gore Predrag Jelušić govorio je o projektima na crnogorskom primorju i sjeveru Crne Gore, navodeći i 40 hotelskih objekata u zemlji, čiji kapaciteti čekaju za dalje unaprjeđenje i investiranja“, dodaje se u saopštenju.

Sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Zoran Tomić predočio je prednosti novog Zakona o izgradnji objekata u Crnoj Gori, koji omogućava jednostavnije procedure za investitore dok je predstavnik Ministartsva ekonomije iznio projekte tog resora sa posebnim osvrtom na energetiku i drvopreradu.

Sastanak predstavlja samo početak saradnje UPCG i ICIE-a, u skorijoj budućnosti dogoreni su i zajednički nastupi na međunarodnim sajmovima.

Kongres industrijalaca i preduzetnika je međunarodna organizacija osnovana 1992. godine i trenutno sarađuje sa nacionalnim udruženjima privrednika iz 28 zemalja bivšeg SSSR, Azije, Jugositočne Evrope i Japana. ICIE ima zvaničan status u UN agenciji za razvoj preuzetništva i međunarodno priznat status organizacije koja svoje aktivnosti fokusira na uspostavljanju novih i obnavljanju starih veza među državama. Osnovna misija ICIE-a se ogleda u istraživanju i razvoju investicionih programa i projekata. 

 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved