6.9.2013. 8:15:43h
Tajland osniva turističke sudove kako bi privukao uplašene goste
Upute za stanovnike kako tretirati turiste, sudske kazne za prevare ili nasilničko ponašanje prema posjetiteljima samo su neke od mjere kojima Tajland pokušava vratiti uplašene goste.
tazlambert / flickr.com

Upute za stanovnike kako tretirati turiste, sudske kazne za prevare ili nasilničko ponašanje prema  posjetiteljima samo su neke od mjere kojima Tajland pokušava vratiti uplašene goste.

Kako bi poboljšali svoju reputaciju ne gostoljubivog i opasnog mjesta za turiste, u Pattayi , gradu na  obali Tajlandskog zaljeva ustanovljen je prvi turistički sud u Tajlandu. Ovo samo jedan u nizu od deset  sudova ove vrste koliko ih se planira otvoriti diljem zemlje.

S obzirom da je turizam jedan od glavnih izvora strane valute u ovoj azijskoj zemlji povrat turističkog povjerenja presudan je za ekonomiju ove zemlje u razvoju. Nedavni slučajeve sve rasprostranjenijih brutalnih krađa torbica koje vrši kriminalci na motorima ili nedavno ranjavanje Australskog turista prilikom pokušaja pljačke bili su poziv na djelovanje lokalne vlade za koji svi smatraju da je trebao nastupiti puno prije.

Piše: Domagoj Skledar / croatialink.com

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved