Kinezi
21.9.2014. 16:10:55h
Kina - vodeća zemlja u svijetu u turizmu
Kina je zemlja u kojoj turizam raste najbrže na svijetu. Osim što je vodeća zemlja u svijetu po razvijenosti međunarodnog turizma, Kina je nadmašila vodeću turističku zemlju SAD i po potrošnji u turizmu izvan vlastite zemlje.
zoetnet / flickr.com

Kina je zemlja u kojoj turizam raste najbrže na svijetu. Osim što je vodeća zemlja u svijetu po razvijenosti međunarodnog turizma, Kina je nadmašila vodeću turističku zemlju SAD i po potrošnji u turizmu izvan vlastite zemlje. Tako primjerice svjetsku atrakciju Kineski zid, godišnje posjeti između 10 i 11 milijuna turista, koliko i cijelu Hrvatsku u godinu dana. Ove zanimljive podatke iznio je dr. Zoran Curić, dekan i redoviti profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, na predavanju u organizaciji Hrvatskog geografskog društva Osječko-baranjske županije, a u sklopu projekta Geografija ponedjeljkom, održanom u Elektrotehničkoj i prometnoj školi.
Predavač je odabrao geografsku temu koju je naslovio Turističko-geografska regionalizacija svijeta i Hrvatske. Predavanje je bilo namijenjeno profesorima geografije i zainteresiranim građanima, a privuklo je i dožupana Dragana Vulina. Dolazak dekana Curića u Osijek, kao i svih prethodnih zanimljivih gostiju, inicirao je predsjednik Hrvatskog geografskog društva OBŽ prof. Branko Matišić.

Piše: V.Latinović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved