8.9.2013. 2:03:50h
Grad na Neretvi turistička destinacija jadranske regije
Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije jučer je organizirala deseti po redu sastanak Upravnog odbora/operativni sastanak projekta ADRISTORICAL LANDS –“Povijest, kultura, turizam, umjetnost i stari zanati na europskom jadranskom području”, u hotelu Bevanda u Mostaru.
Ramirez HUN / wikipedia.org

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije jučer je organizirala deseti po redu sastanak Upravnog odbora/operativni sastanak projekta ADRISTORICAL LANDS –“Povijest, kultura, turizam, umjetnost i stari zanati na europskom jadranskom području”, u hotelu Bevanda u Mostaru. Sastanci Upravnog odbora projekta održavaju se redovito u cilju koordinacije i organizacije projektnih aktivnosti uz sudjelovanje projektnog menadžera i predstavnika projektnih partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Albanije, piše Dnevni list.

Prezentacija rezultata

U okviru navedenog sastanka predstavnici partnera iz Italije i projektni menadžer prezentirali su dosadašnje rezultate projekta i projektni web portal.

- Ovaj projekt je od samog početka bio velik i fascinantan, prvenstveno zato što smo uspjeli ostvariti prekograničnu suradnju i spojiti 2 obale Jadranskog mora s ciljem da promičemo kulturne objekte s obje strane Jadrana. Upravo u Mostaru , zahvaljujući zajednici i gradu koji su napravili zaista sjajan posao i mnogo doprinijeli, mislimo da smo napravili velik korak naprijed, istaknuo je Alberto Rebbuci, partner projekta i predstavnik provincije Ravena. Kako kaže, Mostar je jedna od jačih strana projekta, te je grad s velikom poviješću i na neki način je okupio svijet po pitanju obnove nakon silnih razaranja.

- Mostar zapravo predstavlja upravo ono što se želi izgraditi, a to je most preko Jadrana od jedne do druge obale. I upravo zato nije slučajnost što je logo našeg projekta Stari most u Mostaru, naglasio je Rebucci.

Važnost projekta

Važnost projekta koji se već dvije godine provodi istaknuo je i Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNŽ-a.

- Ovaj projekt je od velikog značaja, a pored toga vrijednost ovog projekta predstavlja i uvezivanje regije kao jedinstvene turističke regije kada je u pitanju Jadranska regija. Ljudi s ovih prostora trebaju shvatiti da kroz ovakve projekte imaju puno više koristi nego što pojedinci misle, rekao je Temim, osvrnuvši se i na projekte koji su provedeni u HNŽ-u.

- Izrada web stranice i multimedijalnih totema turistima pruža sve informacije na jednom mjestu, što je od velikog značaja, a ovogodišnja sezona se unatoč lošijem početku  iskazala u 8. mjesecu i mislim da će do kraja biti zadovoljavajuća, kazao je Temim. Projekt ADRISTORICAL LANDS je financiran od Europske unije, Instrumentom predpristupne pomoći (IPA), u okviru Jadranskog programa prekogranične suradnje.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved