Austrijski rekord
17.1.2014. 13:54:46h
Bečki dvorac Schönbrunn lani posjetilo 2,87 milijuna ljudi
Navala domaćih i stranih turista u jednu od najznačajnijih kulturnih i povijesnih građevina Austrije i najposjećenijih znamenitosti Beča dobro je došla i trgovcima
roger4336 / flickr.com

Bečki dvorac Schönbrunn posjetilo je lani 2,87 milijuna ljudi, odnosno 1,7 posto više nego 2012. godine.

To je novi rekord, izvijestili su čelnici Kulturnog i upravljačkog društva dvorca Schönbrunn (SKB) kojeg će, kako su najavili, prigodno proslaviti.

Navala domaćih i stranih turista u jednu od najznačajnijih kulturnih i povijesnih građevina Austrije i najposjećenijih znamenitosti Beča dobro je došla i trgovcima u turističkom shopu novoizgrađenog Centra za posjetitelje na glavnom ulazu dvorca koji zadovoljno trljaju ruke zaradom od 8,25 milijuna eura od prodaje raznih predmeta, knjiga, nosača zvuka, majica i raznoraznih drugih darova.

Danas je dvorac Schönbrunn sa svojom 1441 prostorijom pretvoren jednim dijelom i u stambeni dio od 190 gradskih stanova unajmljenih privatnim osobama. Najveći dio dvorca koristi se kao muzej. Rekordna posjećenost bečkog dvorca i dvorskog parka koje je UNESCO 1996. godine stavio na listu svjetske kulturne baštine, potvrda su ne samo da povijest i prošlost ne gubi na značaju nego i da ponovno cvjeta gradski turizam i posjeti velikim europskim i svjetskim gradovima.

Potvrda tome je i 637 tisuća osoba koje su lani posjetile Carske apartmane, Muzej Austro-ugarske vladarice Elizabete-Sisi i Silberkammer u bečkom dvorcu Hofburg, nekadašnjoj  zimskoj rezidenciji austrijskog cara Franje Josipa I. i njegove supruge Sisi...

Piše: Snježana Herek/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved