Mladi
4.2.2014. 18:21:30h
Znate li koji svjetski grad je najbolji za mlade ljude?
Kako bi i nadalje održao visoku kvalitetu života, posebice mladih ljudi, Beč je za 2014. predvidio i rekordni budžet za obrazovanje
d.cabrilo / flickr.com

Američki portal list25.com krajem je prošle godine proglasio Beč najboljim mjestom za život mladih ljudi. Drugo je mjesto pripalo New Yorku, a među prvih pet se još nalaze Melbourne, Vancouver, Pariz i Dubai.

Više od jedne četvrtine stanovnika Beča mlađe je od 26 godina, čemu pridonosi i činjenica da je Beč najveći sveučilišni grad njemačkog govornog područja. Prema statistikama Austrijskog ministarstva znanosti Beč je u zimskom semestru 2011./2012. imao čak 186.862 studenata, što ga stavlja u poziciju najvećeg sveučilišnog grada njemačkog govornog područja. Slijede ga Berlin s 160.145 studenta i München 109.941 studentom. Po pisanju portala list25.com Beč je vodeću poziciju u svijetu zaslužio zahvaljujući svojoj povijesti, kulturi, gospodarstvu, zaštiti okoliša, ali i činjenici da je Beč u sklopu istraživanja svjetski poznatog konzalting poduzeća Mercer već četiri puta za redom proglašen gradom s najvećom kvalitetom življenja.

Kako bi i nadalje održao visoku kvalitetu života, posebice mladih ljudi, Beč je za 2014. predvidio i rekordni budžet za obrazovanje. Tako će u bečke vrtiće, koji su besplatni za sve, 2014. biti uloženo ukupno 677 milijuna eura, a u sanaciju 142 škole 60 milijuna eura. U jesen 2014. planirano je osim toga otvorenje četvrtog po redu bečkog obrazovnog campusa koji objedinjuje predškolske i školske ustanove te ponudu vanškolskih aktivnosti. Plan je da se do 2023. izgradi jedanaest ovakvih multifunkcionalnih, cjelodnevnih, obrazovnih ustanova.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved