Iskorak susjeda
19.2.2014. 15:51:08h
Slovenija korak naprijed u turizmu
Slovenija je prošle godine zabilježila zaradu od 2,1 milijardu eura (2,8 milijardi dolara) u turizmu, navodi se u posljednjem izvještaju središnje banke.
Bordas / flickr.com

Slovenija je prošle godine zabilježila zaradu od 2,1 milijardu eura (2,8 milijardi dolara) u turizmu, navodi se u posljednjem izvještaju središnje banke.

Prema službenim statistikama, više od milijun turista je posjetilo zamak u Ljubljani koji se nalazi iznad naselja i pruža prekrasan pogled na glavni grad Slovenije. Osim toga, turisti su posjećivali odmaralište na jezeru Bled i Državnu ergelu u Lipici.

Više od 3,3 milijuna turista posjetilo je Sloveniju tijekom 2012. godine, dok zarada te grane gospodarstva raste od 1999. godine.

Slovenske turističke vlasti uvele su novu turističku kampanju kako bi privukli više posjetitelja iz inozemstva.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved