Novi smjer?
30.1.2015. 5:37:23h
Tsipras protiv grčkih hotela: Ukinite all inclusive ponude
Nova vlada ipak ističe kako ne podržava zabrane, ali želi ohrabriti sve koji imaju namjeru odmaknuti se od "all inclusive" modela i vratiti se tradicionalnom turizmu
Joanna / flickr.com

Novoizabrani grčki premijer Alexis Tsipras najavio je rat 'all inclusive' aranžmanima u turističkim naseljima i hotelima. Iako aranžmani koji turistima za određen iznos nude smještaj, neograničene količine hrane i pića te pristup bazenima Grčkoj godišnje donesu gotovo 2 milijarde dolara, Tsipras smatra kako takav vid turizma posjetitelje udaljava od lokalne ekonomije.
Tsipras je obećao kako će suzbiti tip masovnog turizma koji je Grčka razvijalaposljednjih nekoliko desetljeća. Prodaja državnog zemljišta za gradnju turistička naselja mogla bi biti zabranjena, a planira se i uvođenje novih pravila prema kojima bi porez mogao biti veći za postojeće turističke ponude.

Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved