Križevci
Krađa
21.11.2013. 15:09:53h
Kao šefica TZ-a krivotvorila odluke i domogla se 375.000 kuna
Križevčanki Vlasti Kliček 20 mjeseci iza rešetaka, a bivši gradonačelnik Valentin Puževski, koji je sudjelovao u počinjenju kaznenih djela, osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora
nechbi / flickr.com

Bivša, dugotrajna direktorica Turističkog ureda Križevci, Vlasta Kliček, ide u zatvor na godinu i osam mjeseci, a bivši gradonačelnik Križevaca Valentin Puževski, tada kao predsjednik Turističke zajednice, uvjetno je osuđen na šest mjeseci – nepravomoćna je presuda sutkinje Županijskog suda u Varaždinu Melite Mioč Felak, kojom je dvojac kažnjen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave, te pomaganje u zlouporabi.

Ona mora TZ-u još vratiti, presuđeno je, 292.895 kuna.

Revizija

Malverzacije “vladarice” križevačkog turizma razotkrivene su početkom 2011., kad je revizija HTZ-a utvrdila minus na računu TZ-a i enormna dugovanja. V. Kliček je, utvrđeno je, od siječnja 2009. do siječnja 2010. krivotvorila odluke TZ-a s potpisom Puževskog te se u 16 navrata domogla ukupno 374.500 kuna, pravdajući da su to pozajmice. Vratila je oko 149 tisuća kuna. Otkrilo se da je trošila javni novac za sebe, a dio i prijateljici za kredit kod Banke Brod, kao jamac, pa je ta banka blokirala račun TZ-a.

Tako je V. Kliček oštetila TZ, u čemu joj je, na njen nagovor, asistirao Puževski, bivši gradonačelnik (HSS), umirovljeni sveučilišni profesor. Ona je, uza sve, sebe prijevremeno umirovila, ali je još pola godine, do ožujka 2011. bila direktorica i tako stekla dodatnu korist. Nakon toga je smijenjena, a za raščišćavanje sumnjivih poslova oštro se zauzimao gradonačelnik Branko Hrg. On presudu, još nepravomoćnu, nije želio komentirati.

Kosturi iz ormara

Nova direktorica TZ-a Olinka Gjigaš, na tom mjestu od srpnja 2011., danas kaže kako se u 2013. TZ Križevaca “uspjela riješiti nagomilanih problema, izvući kosture iz ormara i sanirati naslijeđena dugovanja.”

- Još dvije godine imamo obavezu prema poreznoj upravi zbog nepravilnosti iz 2009. i 2010., no situacija je puno bolja, Ured organizira brojne priredbe, a u ovoj godini smo od Ministarstva turizma i HTZ-a dobili oko 150.000 kuna, dvostruko više nego prethodnih godina – kazala je ona.

Piše: Sergej Novosel Vučković/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved