Nova strategija
22.2.2014. 12:09:39h
Nova europska strategija za poticanje pomorskog turizma
Europska komisija predstavila je u četvrtak novu strategiju za poticanje pomorskog i priobalnog turizma u Europi koji ima velike potencijale za rast i zapošljavanje, saopćeno je iz Brisela.
epSos.de / flickr.com

Europska komisija predstavila je u četvrtak novu strategiju za poticanje pomorskog i priobalnog turizma u Europi koji ima velike potencijale za rast i zapošljavanje, saopćeno je iz Brisela.

Strategija donosi 14 mjera koje uključuju poticanje saradnje i dijaloga širom Europe u tom sektoru, javno-privatnih partnerstava, promicanje vještina i inovacija te eko turizma, kao i uspostavu online vodiča o mogućnostima finansiranja radi poticanja ulaganja.

"Pomorski i priobalni turizam identificiran je u našoj strategiji 'Plavi rast' kao jedan od ključnih pokretača rasta i zapošljavanja, osobito u priobalnim područjima koja su često pogođena velikom nezaposlenošću", kazala je europska povjerenica za pomorstvo i ribarstvo Maria Damanaki.

Taj sektor po podacima EK-a zapošljava gotovo 3,2 miliona ljudi i stvara 183 milijardi eura bruto dodane vrijednosti europskom gospodarstvu.

Prošle godine broj turističkih noćenja u hotelima i sličnom smještaju iznosio je 2,6 milijardi u EU28, 1,16 posto više nego 2012. godine. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved