Kina
25.11.2013. 10:01:52h
Shenyang uvodi bezvizni režim od 72 sata
Gradske vlasti u ponedjeljak su objavile kako će Shenyang, glavni grad pokrajine Liaoning na sjeveroistoku Kine, od početka iduće godine uvesti bezvizni režim za strance u trajanju od 72 sata.
Prince Roy / flickr.com

Gradske vlasti u ponedjeljak su objavile kako će Shenyang, glavni grad pokrajine Liaoning na sjeveroistoku Kine, od početka iduće godine uvesti bezvizni režim za strance u trajanju od 72 sata.

Prema navodima gradske carinske uprave očekuje se da bi od 1. siječnja 2014. putnici iz 45 zemalja trebali uživati u ovoj pogodnosti ako imaju vizu za treću zemlju i putnu kartu za odlazak u treću zemlju ili regiju kroz 72 sata.

Kako su dužnosnici za turizam glavnog grada pokrajine Liaoning istaknuli, ova pogodnost trebala bi potaknuti turizam na lokalnoj razini i donijeti zaradu.

Prošle godine više od 750 00 stranih turista posjetilo je Shenyang, odnosno 18% nego godinu prije, sudeći prema službenim podacima gradskog Ureda za turizam. Dužnosnici ističu kako bi ova brojka mogla porasti nakon uvođenja novog režima.

Dosad je pet gradova uvelo 72-satni bezvizni režim, a to su Peking, Šangaj, Guangzhou, Chengdu i Chongqing. Lučki grad Dalian, u istoj pokrajini, slijedit će Shenyang od prvog dana iduće godine u istoj namjeri.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved