Europski turizam
6.5.2015. 5:30:22h
Zaštitom kulturne baštine do promoviranja turističkih atrakcija u EU
Hrvatska europarlamentarka Dubravka Šuica u utorak je na Odboru za transport i turizam u Europskom parlamentu u Bruxellesu naglasila kako je potrebno bolje promovirati mnoge povijesne crkve, spomenike i drugu kulturnu baštinu za turizam u Europskoj uniji.
La Citta Vita / flickr.com

Hrvatska europarlamentarka Dubravka Šuica u utorak je na Odboru za transport i turizam u Europskom parlamentu u Bruxellesu naglasila kako je potrebno bolje promovirati mnoge povijesne crkve, spomenike i drugu kulturnu baštinu za turizam u Europskoj uniji.

"Moramo promovirati 'europski brend' kulturne baštine", naglasila je Šuica te dodala: "Europa je glavna turistička destinacija zahvaljujući svojoj bogatoj kulturnoj, umjetničkoj, vjerskoj i povijesnoj baštini kao i prirodnim ljepotama. Strani turisti koji posjećuju Pariz ili London trebali bi biti svjesni da posjećuju Europu sa svim svojim različitostima. EU može pomoći turizmu putem viznih olakšica, promoviranjem digitalnih tehnologija, davanjem veće važnosti infrastrukturi i boljem pristupu destinacijama i još mnogo toga više".

Kulturni turizam iznosi oko 40 posto europskog turizma, a Šuica je rekla kako Europa mora bolje zaštiti svoje znamenitosti i lokalitete kako bi dugoročno održali važnost turizma. "Pojedini gradovi pate od masovnog turizma. To više nije održivo", ističe Šuica poučena iskustvom gradonačelnice Dubrovnika. Ovaj grad koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine privlači brojne turiste sa svih kontinenata, a samo prošle godine grad je posjetilo gotovo milijun turista dolazeći kruzerima.

"Vodeći računa o očuvanju rasta i radnih mjesta te o prihodima malih i srednjih poduzeća koji se bave turizmom, dugoročna razvojna strategija mora osmišljavati i 'cruising' turizam. Ona mora spriječiti masovnu eksploataciju kulturnih i povijesnih znamenitosti i osigurati zaštitu okoliša", zaključila je Dubravka Šuica.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved