Kozara
29.11.2013. 10:11:21h
Besplatno noćno skijanje otvara sezonu na Kozari
PRIJEDOR, Besplatnim noćnim skijanjem večeras će na Kozari biti otvorena ovogodišnja sezona skijanja, najavljeno je danas iz Planinarskog skijaškog društva „Ljubijski rudar“.
kcxd / flickr.com

PRIJEDOR, Besplatnim noćnim skijanjem večeras će na Kozari biti otvorena ovogodišnja sezona skijanja, najavljeno je danas iz Planinarskog skijaškog društva „Ljubijski rudar“.

„Ukoliko vrijeme dozvoli, skijališta na Mrakovici radiće sutra u noćnom terminu i u cjelodnevnom režimu za vikend, a cijene ski-pasa ostaće na prošlogodišnjem nivou“, rečeno je u ovom društvu koje upravlja ski stazama na Kozari.

Ski-staza za odrasle duga je oko 800 metara i prati je ski-lift tipa „tanjir“ kapaciteta 900 skijaša na sat. Ski staza za djecu duga je 150 metara i prati je bebi ski-lift.

Cijena cjelodnevne karte je 15 KM za odrasle i 10 maraka za djecu do 12 godina, poludnevne 10 KM i sedam KM, dok je cijena noćnog skijanja 13 maraka.

Dnevna karta važi od 10.00 do 16.00 časova, poludnevna ili od 10.00 do 13.00 ili od 13.00 do 16.00 časova, a noćna od 18.30 do 21.30 časova.

Visina snijega na Kozari je 46 centimetara.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved