Hrvatska preskupa za većinu Rusa
12.6.2015. 6:25:56h
Zbog pada valute milijuni Rusa ostat će ovog ljeta kod kuće
Rusi koji se odluče na odlazak u inozemstvo birati će jeftinije zemlje poput Bugarske gdje mogu na odmor već za 250 eura
neiljs / flickr.com

Turistički domaćini u Europi i šire trpe dvoznamenkaste minuse ruskih gostiju.

Za prva četiri mjeseca u Španjolskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj i Egiptu bilo ih je 30 do 50 posto manje nego lani. Najbolje su prošle Hrvatska i Crna Gora s minusom od tri i osam posto.

– Nažalost, u svibnju je i naš turizam imao minus iznad 20 posto. No, ukupne su brojke još uvijek male, za pet mjeseci Hrvatska je ugostila nepunih 12.000 Rusa i ključno je što će se odigravati u srpnji i kolovozu kada nam dolazi najviše ruskih gostiju – kaže direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Moskvi Ranko Ružička.

– To će najviše ovisiti o rublju, čija se vrijednost u travnju nakratko stabilizirala, ali, nažalost, sada opet pada.

Milijuni Rusa ostat će ove godine zbog toga u zemlji ili će u jeftinije destinacije, poput Bugarske, primjerice, u kojoj se sedmodnevni all inclusive odmor sada može dobiti već za 250 eura.

I naši su hotelijeri za Ruse počeli spuštati cijene, pa se u HTZ-u nadaju da ovogodišnji pad broja ruskih gostiju ipak neće biti dramatičan i veći od 20 posto. Lani ih je bilo oko 155.000.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved