Rusi manje putuju
15.6.2015. 5:53:42h
Turistički promet iz Rusije smanjio se 40 posto, najviše štete za Španjolsku
Najmanje gubitaka osjećaju Crna Gora (8%) i Hrvatska (samo 3%), prenosi Ruski vjesnik.
SuperJet International / flickr.com

Turistički promet iz Rusije smanjio se u prvom kvartalu za 40 posto, svjedoče podaci Rosstata, a prenosi Ruski vjesnik. Španjolska, Italija i Grčka, zemlje koje su tradicionalno popularne kod ruskih turista, izgubile su 41, 31 i 29% od ruskog turističkog priljeva, svjedoče podaci na portalu Rosturizma.

Smanjen je interes i za jeftinije destinacije. Turska je ove godine slabija za trećinu ruskih turista, Egipat je primio četvrtinu manje Rusa. Cipar je zasad izgubio malo turista (samo 10%). Najmanje gubitaka osjećaju Crna Gora (8%) i Hrvatska (samo 3%), no radi se o prvom kvartalu niske sezone.

Druge europske države – Austrija, Njemačka, Francuska i Češka – izgubile su od 50 do 30%. Stručnjaci povezuju smanjenje potražnje prije svega s rastom tečaja dolara i eura.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved