Iskustva u svijetu
17.6.2015. 6:18:04h
Turisti iznenađeni: Ležaljke na plaži koštaju koliko i noćenje
U Italiji tri ležaljke i suncobran koštaju 25 eura, dok u Bugarskoj za dvije ležaljke i suncobran gosti moraju izdvojiti 5 eura.
Krabiman / flickr.com

Desetodnevni ''sitni'' troškovi na plaži mogu koštati koliko i sam turistički aranžman, piše Blic koji, između ostalog, prenosi iskustvo Miloša Ilića koji je s djevojkom ljetovao u Crnoj Gori.

- Djevojka i ja smo jedva uštedjeli dovoljno novca za ljetovanje. Otišli smo u Crnu Goru jer smo preko prijatelja našli smještaj za pola cijene. Mislili smo da smo dobro prošli dok nismo vidjeli da na većini plaža ne možemo boraviti ako ne iznajmimo ležaljke. Kako smo za dvije ležaljke i suncobran svaki dan plaćali 15 eura, bili smo prisiljeni birati hoćemo li ići na plažu ili navečer izaći - kazao je Miloš Ilić (28).

Toliko naime, kako javlja Blic, iznosi prosječna cijena ležaljki u Crnoj Gori, a toliko košta i noćenje u privatnim sobama i apartmanima. Međutim gosti na plaži troše i više od cijene ležaljke jer se podrazumijeva da će popiti kavu ili piće. U Grčkoj je nešto povoljnije te se suncobrani i ležaljke najčešće ne iznajmljuju posebno, već je dovoljno naručiti pliće koje možete dobiti i za pet eura, a u Turskoj iznajmljivanje suncobrana i dvije ležaljke košta oko šest eura.

U Hrvatskoj cijene dvije ležaljke i suncobrana, prema navodima Blica, kreću se od 14 eura naviše, u Italiji tri ležaljke i suncobran koštaju 25 eura, dok u Bugarskoj za dvije ležaljke i suncobran gosti moraju izdvojiti 5 eura.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved