Do koje mjere?
18.6.2015. 12:36:40h
Jakovčić za osnivanje turističke zajednice Europe
U sklopu projekta "Europa za sve" 20-tak novinara iz Istarske i Primorsko-goranske županije boravilo je u dvodnevnom posjetu Bruxellesu gdje ih je primio jedini istarski europarlamentarac Ivan Jakovčić.
Cédric Puisney / flickr.com

U sklopu projekta "Europa za sve" 20-tak novinara iz Istarske i Primorsko-goranske županije boravilo je u dvodnevnom posjetu Bruxellesu gdje ih je primio jedini istarski europarlamentarac Ivan Jakovčić. Novinari su se u sjedištu EU imali priliku upoznati s radom njegovog ureda kao i s radom njegovih asistenata. Među nekim od ključnih aktivnosti, Jakovčić je tom prilikom izdvojio rad unutar Jadransko-jonske regije, rekavši kako su mu u ovom mandatu u fokusu turizam i brodogradnja.

Tom je prilikom najavio kako upravo njegov Ured pokreće inicijativu za osnivanje Europske turističke agencije, dodajući kako o turizmu ali i o brodogradnji u sjedištu Unije planira organizirati tematske sjednice. "Turizam je nešto o čemu se i u Bruxellesu premalo priča i smatram da to treba mijenjati", rekao je Jakovčić.

Tijekom dvodnevnog posjeta, novinari su se imali priliku upoznati i s radom i funkcioniranjem Europskog parlamenta, zastupničkih klubova eurozastupnika, a susreli su se i s kolegama dopisnicima koji žive i rade u Bruxellesu.

Piše: D. B. P.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved