Zabrane u Rusiji
25.8.2015. 10:05:07h
Trebamo štititi našu djecu od starih, golih i dlakavih perverznjaka koji tamo šeću
Moskovski turisti uskoro bi mogli ostati bez nekoliko najpopularnijih plaža nakon što su ih gradske vlasti odlučile zatvoriti te na tom mjestu proširiti park prirode Serebryany Bor.
iamcooti / flickr.com

Vlasti žele nudističku plažu koja je poznato i radoposjećeno mjesto brojnih nudista posljednjih 30 godina, pretvoriti u park prirode. Kritičari napominju kako je ovakva odluka odraz konzervativnih vrijednosti koje zemlja zastupa, a koje podržava i pravoslavna crkva, piše The Guardian.

Gotovo da je sve od onoga što se naziva 'gay propagandom', pa do erotskih scena ispisanih u ruskim klasicima potpuno ispalo iz klime koja se u posljednje vrijeme nadvila nad Rusijom.
Sličan se slučaj već dogodio prije tri mjeseca kada su lokalne vlasti prije same sezone kupanja zatvorile plažu kod St. Petersburga. Ta je plaža bila poznato nudističko odredište od 1960-ih godina, a ove je godine, nakon zatvaranja, prozvana štetnom za 'javni moral'.

'Trebamo štititi našu djecu od starih, golih i dlakavih perverznjaka koji tamo šeću', rekao je prilikom zatvaranja plaže Vitalij Milonov, konzervativni zastupnik, inače poznat po anti-LGBT stavovima.
Voditeljica antikampanje nudističkih plaža, Ljudmila Stebenkova, nudiste koji posjećuju takve plaže u Rusiji nazvala je zakinutima.
Pripadnica Putinove vladajuće Ujedinjene ruske partije pokrenula je anti-nudističku kampanju putem svojeg bloga na kojem je između stalog napisala kako se na tim plažama često događaju incidenti poput tučnjava, pa čak i seksa na javnom mjestu.
'Policija ne može stati na kraj takvim orgijama jer ne postoji zakon koji bi regulirao nudizam. O tom će se problemu uskoro razgovarati u Moskvi. Smatram da takve plaže ne bi smjele postojati', napisala je Stebenkova.
Voditelj moskovske organizacije za naturalni turizam, Sergei Mitjushin napominje kako su te plaže poznato odredište nudista još od sedam desetih godina, no napominje da bez ulaganja u njih te bez osnovnih higijenskih dodataka plažama, poput WC-a ili kanti za smeće, plaže postaju smetlište.
Također napominje kako bi razlog ovim zabranama i ukidanju plaža mogla biti atraktivna lokacija za prodaju zemljišta. Ukoliko bude odlučeno da se nudističke plaže zatvaraju, kaže Mitjushin, tražit će novo mjesto za takvu vrstu turizma.

Piše: M.G.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2018, All rights reserved