Indijski podkontinent
6.9.2015. 6:42:55h
Lista najegzotičnijih mjesta koja se moraju posjetiti u Indiji
Raznolikost bogate povijesti Indije i danas se može osjetit u svakom kutku ove zemlje.
LASZLO ILYES / flickr.com

Indija je najjužnija država Azijskog kontinenta, često nazivana i Indijskim pod kontinent zbog svoje okruženosti sa tri strane morima i oceanima. Zemlja se proteže od smrznutih planinskih vrhunaca Himalaja na sjeveru do toplih i vlažnih tropskih predjela prepunih zelenila na jugu. Indija se može pohvaliti raznolikim spektrom krajolika koji turiste ostavljaju bez daha, bogatom raznolikošću naroda i kultura.
Svaki grad ove zemlje ispunjen je ljudima raznih religija, kasta i boja kože.

Upoznajte svijet na drugačiji način:
Raznolikost bogate povijesti Indije i danas se može osjetit u svakom kutku ove zemlje. Nije bitno dali želite  pratiti rituale u brojnim hinduanskim hramovima ili uživati u ogromnim kupolama džamija podignutim u svakom gradu još davno prije poznatog Taj Mahala, ovo je zemlja koja ima sve. Bogata povijest i prirodna raznolikost od Indije su napravili zemlju koja je danas međunarodna turistička destinacija. Neka od turistički najposjećenijih mjesta predstavljamo u nastavku.

1. Agra

Fatehpur Sikri
Autor: NH53 / flickr.com

Agra je jedan od najposjećenijih i povijesno najvažnijih gradova Indije. Ovaj grad svoju svjetsku slavu prvenstveno može zahvaliti jednom od sedam svjetskih čuda, simbolu ljubavi, odnosno palači Taj Mahal. Ljubavna priča koja se veže uz ovu palaču i danas je jedna od najpoznatijih u svijetu. Osim palače Taj Mahal ostala mjesta koje turisti moraju posjetiti su i utvrda Agra, Ram Bagh, utvrda Sikandra, grobnica Akbar i Fatehpur Sikri.



2. Kašmir

Indijci vjeruju da ako postoji raj na zemlji, onda to može biti samo u Kašmiru. Ljepota Kašmirskih panorama jednostavno svakog posjetitelja ostavlja bez daha. Planinski vrhovi prekriveni su snijegom, doline su pune zelenila, bujnog raslinja, cvjetnih vrtova, kaskadnih slapova i planinskih sela, ovo su ujedno i glavne turističke atrakcije Kašmira. Ovo je jedna od onih destinacija koja se moraju posjetiti barem jednom u životu. Turisti mogu uživati u vožnji brodom na prekrasnom i slikovitom jezeru Dal. Od ostalih atrakcija preporuča se posjetiti Srinagar, jezero Nagin, Gulmarg, svetište Shankracharya, Pari Mahal, Pehalgam i Sonmarg.

3. Goa

Goa, zalazak sunca
R Eijaz / flickr.com

Usprkos činjenici da je najmanja savezna država Indije, Goa svojom ljepotom i sadržajima goste iz cijelog svijeta ostavlja bez daha. Uz bogatu kulturnu baštinu koja je ostala po odlasku portugalaca koji su vladali ovim djelom indije dulje od 500 godina ovo malo mjesto poznato je i po svojim egzotičnim i lijepim plažama od zlatnog pijeska, kokosovim palmama koje plešu u harmoniji sa povjetarcem, te neodoljivom zalasku sunca. Goa je idealno odredište za odmor i opuštanje sa najdražim osobama.

4. Kanyakumari

Kanyakumari ili Cape Comorin područje je gdje se sastaju tri velika vodena svijeta, odnosno, Bengalski zaljev, Indijski ocean i Arapsko more. Turisti ovdje ostaju zapanjeni tamnim horizontima i doživljajem apsolutnog spokoja i unutarnjeg mira.

5. Rajasthan

utvrda Jaisalmer, Rajasthan
Arian Zwegers / flickr.com

Stvarnu sliku bogatstva kulture i tradicije ova savezne država možete dobiti tek kada posjetite velike gradove Udaipur i Jaipur. Turiste iz cijelog svijeta privuče predivna zdanja Hawa Mahal i Palače Vjetrova u gradu Jaipur. Svojom arhitekturom palače nalikuju kruni lokalnog božanstva Krišne.

6. Kerala

Ovo savezna država omiljeno je turističko odredište u Indiji. Očaravajući slapovi, planinske željezničke stanice, spokojna atmosfera i predivni riječni rukavci čine je egzotičnim mjestom koje se mora posjetiti. Ovdje turisti uživaju u uzbudljivoj i jedinstvenoj prilici da doživite ljepotu krajolika, odnosno njegovog zelenila kroz krstarenje u kućama na vodi.

7. Delhi

hram Akshardham
Russ Bowling / flickr.com

Kada se govori o povijesno najvažnijim glavnim gradovima svijeta, Delhi se zasigurno nalazi pri samom vrhu ove liste. Turističke znamenitosti u Delhiju su prekrasne i zapanjujuće. Počevši od vrata Indije, Bahai svetišta,  Lopočevog hrama, Rashtrapati Bhawan, zgrade parlamenta i Qutub Minar koji je ujedno proglašen i kao mjestom svjetske baštine UNESCO-a.


 

8.Darjeeling

Darjeeling je također poznat i kao King Hills, nalazi se na nadmorskoj visini od 2134 metara. Ovdje se proizvodi najpopularniji čaj u svijetu. Ovdje se nalaze i najpopularnija planinska odmarališta na području Darjeeling.

9. Mysore

opis ulaz u palaču Mysore
Swaminathan / flickr.com

Mysore je glavni je grad savezna države Karnatake i od velike je povijesne važnosti uglavnom zbog poznate palače Mysore. Dasara festival koji se odvija svake jeseni u palači Mysore privlači turiste iz cijelog svijeta.

 

10. Ajanta i Ellora

Špilje Ajanta i Ellora predstavljaju bogatu baštinu ove zemlje. Svi hramovi i remek-djela ovdje su izrađeni u čvrstoj stijeni.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved