Pripreme
22.12.2013. 17:25:23h
Srbi već uplaćuju letovanja
Sneg još nije pošteno zabeleo planine, a srpski turisti već uveliko razmišljaju o letovanju!
F. Montino / flickr.com

Sneg još nije pošteno zabeleo planine, a srpski turisti već uveliko razmišljaju o letovanju!

Aranžmani za Grčku, očigledno, biće među najčešćim „poklonima“ koji će se naći ispod jelke u mnogim domovima u našoj zemlji, jer prodaja, kažu u turističkim agencijama, ide – odlično. Kriza, po tradiciji, ovde se najmanje oseća, jer mnogi hrle da do 1. januara uplate letovanje u Grčkoj. A, kako i ne bi, kada im agencije daju i do 40 odsto popusta!

- Iskustvo je našim turistima pokazalo da se najviše isplati uplatiti aranžman u ranom bukingu – kaže direktor Udruženja turističkih agencija JUTA Aleksandar Seničić.

- Ko rano rani – dve sreće grabi, jer mogu da se dobiju odlični popusti, plaća se na rate i, pre svega, građani biraju gde i kada hoće da letuju. Oni koji kasnije uplate nemaju toliku mogućnost izbora, a oni koji čekaju „last minit“ letuju na mestima koja su preostala – dodao je on.

U agencijama su iznenađeni odzivom putnika. Prvi aranžmani za Grčku pojavili su se još početkom novembra, čak i pre sajma turizma u Solunu, kada se zakupljuje smeštaj za narednu godinu! Seničić kaže da je to bilo očekivano, jer srpski turoperateri odlično poznaju Grčku, pa ugovore sa hotelijerima i vlasnicima apartmana obnavljaju još u – avgustu.

Prvi je aranžmane za Grčku ponudio „Kontiki“, a reč je o hotelima koji su ponudili odlične cene. Popust za uplatu u ranom bukingu je bio i do 40 odsto, a pored Halkidikija i Olimpske regije, dodali su i Tasos, Lefkadu i Jonsko more.

Zašto su grčki hotelijeri dali takav popust – odgovor je jednostavan: sa unapred dobijenim novcem okrečiće, zameniće deo enterijera i obaviti potrebne popravke i ulepšavanje objekta. Kod rane uplate, dakle, svi su na dobitku, pa može da se dogodi da već krajem februara, na Sajmu turizma u Beogradu, mnogi ostanu bez odmora o kakavom su sanjali! Najviše se traže dobre destinacije i skupi hoteli, jer je tu ušteda najveća.

- Prodaja je počela iznenađujuće dobro, a najtraženija su ostrva Kefalonija i Zakintos – kaže Ljubiša Nešovanović iz „Robinsona“.

- Trenutno većina uplaćuje samo smeštaj, jer „Er Srbija“ još nije potpisala ugovore za čarter-letove, pa će moći kasnije da se odluče da li žele da doplate avion ili autobus. U principu, „frst minit“ biraju oni koji su nekada ostali bez željenog smeštaja, a kada tome dodaju popust i rate, to urade i naredne godine. Mnogi koji su se lane nadali „last minitu“ ostali su bez letovanja, jer je sezona bila odlična i malo aranžmana je ponuđeno kao restlovi – rekao je on.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved